:

Hur groddar man krasse?

Innehållsförteckning:

  1. Hur groddar man krasse?
  2. När så linfrön?
  3. Kan man grodda krasse?
  4. Hur planterar man Krassefrön?
  5. Vad krävs för att odla lin?
  6. När ska man sätta Krassefrön?

Hur groddar man krasse?

Lägg lite bomull eller vikt hushållspapper på det du vill odla krasse på (i äggkartongen fyller du hålorna) strö över krassefrön och vattna duktigt. Lägg på ett ark plastfolie för att hålla fukten. Vattna varje dag och inom en vecka har du en grönskande äggkartong. Bara efter någon dag börjar smörgåskrassen gro.

När så linfrön?

Nu är det äntligen dags att linet! När du ska beror på var du bor i landet. I södra Sverige kan du tidigt, kanske redan i slutet på april. I norra Sverige sår du lite senare, i maj, de långa ljusa nätterna gör att linet växer till sig fint.

Kan man grodda krasse?

Krispiga groddar av linser, mungbönor och ärtor kastar sig villigt i vilken sallad eller wok som helst. Men hur groddar man? Här får du tips och råd för groddning av bland annat alfalfa, linser, mungbönor, krasse och ärtskott!

Hur planterar man Krassefrön?

För att dra upp din blomsterkrasse inomhus planterar du den i S-jord, på 2 centimeters djup. Fröna kan blötläggas ett dygn före sådd för att förkorta grotiden. Vid frösådd direkt i rabatten så räcker det med att stoppa ner fröna c:a 2 cm djupt där du vill ha dina plantor.

Vad krävs för att odla lin?

Lin kan odlas på de flesta jordar men trivs bäst på luckra fastmarksjordar. Mullrika lättleror och mellanleror med inslag av mo och sand är lämpliga. Som tumregel gäller att oljelin kan odlas på samma jordar som lämpar sig för vår-korn. Markens pH bör vara över 6,0.

När ska man sätta Krassefrön?

Blomsterkrasse går att direktså i slutet av maj eller början på juni. Vill du satsa på extra tidig blomning, kan du så fröerna inomhus tidigare. Eftersom krasse växer ganska fort och snart kan bli riktigt stor behöver du inte starta för tidigt. 2–3 veckor innan utplantering brukar vara lagom.