:

Vad går Myrornas pengar till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad går Myrornas pengar till?
  2. Vilken organisation står bakom Myrorna?
  3. Är skänkta saker?
  4. Var ska man slänga tyg?
  5. Får man pengar om man donerar kläder?
  6. Kan man återanvända jeans?
  7. Vem grundade Myrorna?
  8. Är Myrorna välgörenhet?
  9. Vem hämtar Loppisprylar?

Vad går Myrornas pengar till?

Vad gör Myrorna med pengarna? Myrornas ekonomiska överskott går alltid till Frälsningsarméns välgörenhetsarbete. Pengarna används till exempel till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking eller sommarkollo för barn.

Vilken organisation står bakom Myrorna?

Myrorna är en butikskedja med begagnade möbler, kläder, husgeråd, böcker med mera. Organisationen (som är en del av Frälsningsarmén) har för närvarande 35 butiker på ett tjugotal orter mellan Luleå och Malmö.

Är skänkta saker?

Allt du skänker måste vara hela och rena kläder, prylar och möbler. En del verksamheter har möjlighet att hämta möbler, tyngre saker och/eller osäljbara saker så som tjock-TV, eller trasiga möbler kan ofta tas med mot en mindre penning. Hör med din lokala verksamhet om vad som gäller. Hitta din enhet här!

Var ska man slänga tyg?

Kläder och andra textilier som är uttjänta och inte går att laga ska lämnas in till kommunens insamling av textilavfall. Det ser lite olika ut i olika kommuner. Hör med din kommun om var din närmaste möjlighet till insamling finns. Du kan till exempel söka på ”avfall och återvinning” på din kommuns hemsida.

Får man pengar om man donerar kläder?

Dela: Röda Korset second hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet.

Kan man återanvända jeans?

Jeans som fått hål på knäna eller är slitna i rumpan kan lätt återvinnas och formas om till nya kläder, väskor och textilier för omklädnad.

Vem grundade Myrorna?

Historia. År 1896 öppnades Frälsningsarméns första arbetshem för män med verksamhet som renovering av möbler, skomakeri mm. Snart öppnades flera härbärgen och arbetshem i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Är Myrorna välgörenhet?

Myrorna ägs av Frälsningsarmén men drivs som ett eget företag med en egen styrelse. Vårt ekonomiska överskott går till välgörenhet för en medmänskligare värld.

Vem hämtar Loppisprylar?

Myrorna erbjuder hämtning av glas/porslin, husgeråd, böcker, el-artiklar, leksaker, tavlor och större mängd kläder och även möbler i viss utsträckning hos både privatpersoner och företag på flera orter i landet.