:

Hur länge går man i skolan i Kuba?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge går man i skolan i Kuba?
  2. Vad är Kubas förhållande?
  3. Hur år situationen i Kuba idag?
  4. När år bästa tiden att besöka Kuba?
  5. Varför vill man åka till Kuba?

Hur länge går man i skolan i Kuba?

Utbildning har haft högsta prioritet för kommunisterna som styrt landets sedan 1959. Redan fem år efter revolutionen förklarades analfabetismen vara utrotad. Skolgång är avgiftsfri på alla nivåer, och så gott som alla barn går ut den sexåriga grundskolan.

Vad är Kubas förhållande?

Kuba har sedan revolutionen 1959 ett frostigt förhållande med USA. Förenta Staterna bedriver ekonomisk blockad mot Kuba, vilket medför stora svårigheter för import och export världen över. Landet har ett nära samarbete med vänsterpartier i Latinamerika, bland annat med Hugo Chavez från Venezuela.

Hur år situationen i Kuba idag?

Allmänna säkerhetsläget Det politiska läget i Kuba är stabilt, och landet är ett relativt tryggt resmål. De allmänna nödnumren: polisen 106, ambulans 104, brandkåren 105.

När år bästa tiden att besöka Kuba?

November – april är Kubas torrperiod och är den bästa tiden att åka dit. Mellan maj – oktober är det regnperiod och det kan förekomma orkaner, så vi rekommenderar inte att åka dit under denna period.

Varför vill man åka till Kuba?

Kuba bjuder på många fantastiska stränder, och ni kan på flera platser njuta av vita och gyllene sandstränder som kantas av svajande palmer och ljummet havsvatten. Kubas stränder är otroligt bra på många platser runtom i landet. Stranden Ancon (Playa Ancon) vid Karibiska Havet är en av våra favoriter.