:

Vad gör man som Skidpatrull?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör man som Skidpatrull?
 2. Hur blir man Skidpatrullör?
 3. Hur mycket kostar Skidlärarutbildning?
 4. Vad är SLAO?
 5. Vad krävs för att bli pistör?
 6. Hur mycket tjänar en pistör?
 7. Vad krävs för att bli Pistmaskinsförare?
 8. Hur många skidorter finns det i Sverige?
 9. När öppnar ladängen?
 10. Vad krävs för att få köra pistmaskin?
 11. Hur mycket tjänar en Pistmaskinsförare?
 12. Hur mycket bränsle drar en pistmaskin?

Vad gör man som Skidpatrull?

En pistör eller skidpatrull är en person vars uppgift är att sköta säkerheten i skidbackarna, sätta upp madrasser och nät, ta hand om skadade i backen och spränga laviner. Många pistörer är även fjällräddare.

Hur blir man Skidpatrullör?

Skidpatrull. En gedigen utbildning där teori varvas med många praktiska övningar. Efter genomgången och godkänd utbildning ska du självständigt kunna arbeta som skidpatrullör med säkerhetsarbete, skadeförebyggande åtgärder samt omhändertagande av alla typer av olycksfall i en skidanläggning.

Hur mycket kostar Skidlärarutbildning?

Varje utbildningssteg kostar 7 150 kronor och till detta tillkommer också kostnader för logi, mat och eventuellt skipass. Steg 1: Det första steget i skidlärarutbildningen ger dig grunderna och verktygen för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna på grundnivå.

Vad är SLAO?

Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO, Svenska Liftanläggningars Organisation fram till maj 2014) ska genom sammanhållning och påverkan ge skidanläggningar i Sverige bästa möjliga förutsättningar. Detta ska ske genom att stödja medlemsföretagens behov av kompetensutveckling, information och opinionsbildning.

Vad krävs för att bli pistör?

För att du ska kunna kalla dig pistör och jobba som det måste du gå SLAOs Pistör utbildning och för att gå den måste du bli anmäld av en SLAO ansluten skidanläggning.

Hur mycket tjänar en pistör?

29 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att bli Pistmaskinsförare?

Hur kan jag bli pistmaskinsförare? SLAO:s utbildning ger dig Utbildningsbevis. Efter 200 timmar körda i pistmaskinen ansöker du om SLAO:s förarbevis för pistmaskin. Båda våra utbildningar för pistmaskin genererar utbildningsbevis och förarbevis.

Hur många skidorter finns det i Sverige?

Komplett lista över alla 211 skidorter i Sverige.

När öppnar ladängen?

Öppettider i Ladängen säsongen Backen har två nedfarter med en lift, två värmestugor och grillplatser. Ladängen erbjuds bra backar för hela familjen. Här finns oftast (om vi kan tillverka tillräckligt med konstsnö) en funpark med rails och hopp för den som vill utmana sig själv.

Vad krävs för att få köra pistmaskin?

Utbildningsbeviset för pistmaskin får personen genom att gå SLAO:s utbildning Pistmaskin Utbildningsbevis. Efter genomförd utbildning och intyg från en arbetsgivare om 200 timmars körning i pistmaskin kan personen ansöka hos SLAO om Förarbevis.

Hur mycket tjänar en Pistmaskinsförare?

32 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket bränsle drar en pistmaskin?

En pistmaskin i klassen 8–10 ton förbrukar i genomsnitt cirka 20–30 liter dieselbränsle per timme, med en pistningskapacitet på cirka 9 hektar/timme pistad yta.