:

När Gamestop skakade börsen?

Innehållsförteckning:

  1. När Gamestop skakade börsen?
  2. Hur många äger AMC?
  3. När Gamestop skakade börsen Svtplay?
  4. Vad är grejen med Gamestop?
  5. När öppnar AMC aktier?
  6. Vad äger AMC?

När Gamestop skakade börsen?

När några av Wall Streets största jättar i januari 2021 går in för att sänka Gamestop-aktien sker något som kommer att skapa rubriker världen runt. Hedgefondernas metoder väcker vrede hos ett antal småsparare, som bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

Hur många äger AMC?

Historik. AMC grundades 1920 i Kansas City. 1995 öppnade AMC Entertainment sin första multiplexbiograf i Dallas. I slutet av september 20 biografer med totalt 4 937 salonger till AMC. För närvarande (2018) är AMC branschledande i USA.

När Gamestop skakade börsen Svtplay?

SVT Play har en ny dokumentär om den spektakulära aktiehandeln i Gamestop. På svenska heter den "När Gamestop skakade börsen", engelsk originaltitel är "The Big Squeeze". "När några av Wall Streets största jättar i januari 2021 går in för att sänka Gamestop-aktien sker något som kommer att skapa rubriker världen runt.

Vad är grejen med Gamestop?

Gamestop är ett bolag som byggt sin affär på att sälja datorspel i butik, både nya och begagnade. Men i en värld där distribiutionen flyttat online har bolaget förstås en lika stor och lysande framtid som skivaffärer, DVD-butiker eller videouthyrning.

När öppnar AMC aktier?

ÖVRIGA VÄRLDEN

Börs - börslistaÖppettider
Nasdaq15.30 - 22.00
New York15.30 - 22.00
Oslo09.00 - 16.25
Paris09.00 - 17.30

Vad äger AMC?

År 2017 köpte AMC Theatres upp ägaren till Filmstaden, Nordic Cinema Group, som bildades 2013 genom en sammanslagning av SF Bio i Sverige, SF Kino i Norge, Finnkino i Finland och Forum Cinemas i de baltiska länderna. Det innebär även att Herons Citys 18 salonger åter igen ägs av AMC Theatres.