:

Är Rubinen en?

Innehållsförteckning:

  1. Är Rubinen en?
  2. Vad står Rubinen för?
  3. Var kan man hitta rubiner?
  4. Vad används ädelstenar till?
  5. Får sin färg från krom rubin?

Är Rubinen en?

Rubin – Den röda korunden Rubinen är en av de mest värdefulla ädelstenarna och består av en rödfärgad variation av mineralet korund. Rubinen är röd men kan ha små skiftningar åt det rödbrungula till rödlila och fortfarande kallas rubin.

Vad står Rubinen för?

Mognad, drottningens energi, passion. Mognad, drottningens energi, passion. Rubinens budskap är att ingenting är för bra för dig. Låt rubinen påminna dig om din livskraft och din passion.

Var kan man hitta rubiner?

Fyndigheter av rubin finns i Afrika, Grönland, Asien och Australien. De största rubinfyndigheterna finns i Myanmar, Sri Lanka och Thailand, men äkta rubiner har även hittats i delstaterna Montana och South Carolina i USA.

Vad används ädelstenar till?

Ända sedan de första kulturella samhällena så har de färgade ädelstenarna både haft en stark religiös symbolik och ansetts magiska. Idag är ädelstenar väldigt attraktiva tack vare sin färg och hårdhet och är därför populära att använda i smycken, för healing men även som prydnadsföremål.

Får sin färg från krom rubin?

Rubinens röda färg Namnet rubin kommer från det latinska ”ruber”, vilket betyder just röd. I ren form är korund ofärgat, och det är spår av krom som ger rubinen sin röda färg. Desto mer krom, desto rödare blir stenen.