:

Varför ska man äta Trombyl när man är gravid?

Innehållsförteckning:

  1. Varför ska man äta Trombyl när man är gravid?
  2. Kan man ta Treo när man är gravid?
  3. Vad är Trombyl bra för?
  4. När ska man börja med Trombyl gravid?
  5. När ska man inte ta Treo?
  6. Vad har Trombyl för biverkningar?
  7. När ska man äta Trombyl?
  8. Kan man ta Alvedon när man försöker bli gravid?

Varför ska man äta Trombyl när man är gravid?

Du är gravid och har ordinerats Trombyl (acetylsalicylsyra) 75 mg till natten som förebyggande behandling, för att minska risken att du ska få havandeskapsförgiftning (preeklampsi) och risken att barnet i magen ska bli tillväxthämmat.

Kan man ta Treo när man är gravid?

Använd inte NSAID om du är gravid Exempel på sådana läkemedel är Ipren, Treo och Naproxen. Under de tre sista månaderna ska du inte använda NSAID alls. Läkemedlen kan allvarligt påverka barnet, göra att du får mer värkar, göra att förlossningen tar längre tid och göra att du blöder mer.

Vad är Trombyl bra för?

Trombyl är ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig. Trombyl används av patienter som har svår kärlkramp i hjärtat (instabil angina pectoris) eller som tidigare har drabbats av hjärt- eller hjärninfarkt (stroke).

När ska man börja med Trombyl gravid?

Tabletten tas med fördel till natten, då det visat sig att den har bäst effekt. Behandlingen bör starta helst runt graviditetsveckorna 10-12, i alla fall dock före graviditetsvecka 16, och bör ges till graviditetsvecka 36+0 då den ska avslutas.

När ska man inte ta Treo?

Intag av Treo ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida. Behandling under någon del av graviditeten skall endast ske efter läkares ordination. Acetylsalicylsyra och koffein passerar över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas.

Vad har Trombyl för biverkningar?

Trombyl kan precis som andra läkemedel ge biverkningar för en del personer. De mest förekommande är magbesvär och ökad risk för blödningar, såsom blåmärken.

När ska man äta Trombyl?

Trombyl används av patienter som har svår kärlkramp i hjärtat (instabil angina pectoris) eller som tidigare har drabbats av hjärt- eller hjärninfarkt (stroke). Trombyl bidrar till att minska risken för återfall i ny infarkt, genom att förhindra att proppar bildas i hjärtats och hjärnans blodkärl.

Kan man ta Alvedon när man försöker bli gravid?

Om du har mycket besvär med menssmärtor kan du i första hand ta något som innehåller paracetamol, till exempel Alvedon eller Panodil. Om det inte hjälper kan en möjlighet vara att du tar Ipren eller Ibumetin enbart under mensens första dagar, när du har som mest ont. Ägglossningen inträffar ju först 14 dagar före mens.