:

Vad betalar man när man leasar bil?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betalar man när man leasar bil?
  2. Vad händer när privatleasing går ut?
  3. När går min leasing ut?
  4. Är det billigast att leasa eller köpa bil?
  5. Vilken bil är mest prisvärt att leasa?
  6. Vad är restvärde vid leasing?

Vad betalar man när man leasar bil?

Du tar inget lån och betalar istället en kostnad per månad. I priset ingår oftast även försäkring och eventuella servicekostnader. När leasingavtalet löper ut lämnar du tillbaka din bil till din återförsäljare. Du slipper med andra ord bry dig om bilens värdeminskning och att sälja den när avtalstiden är över.

Vad händer när privatleasing går ut?

Efter leasingavtalets slut skall bilen lämnas tillbaka till bilåterförsäljaren. Finns inga större skador på bilen utöver normalt slitage tillkommer inga ytterligare kostnader och bilåterförsäljaren står hela risken för bilens andrahandsvärde.

När går min leasing ut?

Privatleasing är en långtidshyra som ofta stäcker sig över flera år. Det allra vanligaste avtalet idag är på 36 månader, men det finns även avtal som sträcker sig från allt mellan 12 till 36 månader.

Är det billigast att leasa eller köpa bil?

Vad som är bäst ekonomiskt beror alltså på flera olika faktorer. Det går inte generellt att säga att leasing är billigare/dyrare än att köpa bilen. Leasing – Du vet exakt vad kostnaden för bilen är per månad. Däremot kan det tillkomma extrakostnad för onormalt slitage när den lämnas tillbaka.

Vilken bil är mest prisvärt att leasa?

Bästa privatleasing just nu

Ford FiestaVolvo XC60
BiltypHalvkombiSUV
Kostnad2 597 kr/mån5 354 kr/mån
Avtalslängd36 mån36 mån
Mil per år1 0001 500

Vad är restvärde vid leasing?

Som du känner till är restvärdet den summa du betalar om du väljer att köpa bilen när avtalet har gått ut. Vissa avtal innebär att restvärdet inte är fastställt från början utan kan komma att förändras under avtalets gång.