:

Hur många laserbehandlingar behövs?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många laserbehandlingar behövs?
 2. Hur går en laserbehandling till?
 3. Hur rakar man sig utan att få stubb?
 4. Hur mycket hår försvinner efter en laserbehandling?
 5. Hur länge håller hårborttagning med laser?
 6. Varför ska man inte duscha efter laser?
 7. Hur lång tid tar en laserbehandling?
 8. Hur får man rakningen att hålla längre?
 9. Hur får man bort ingrown hair?
 10. Hur blir huden efter laser?

Hur många laserbehandlingar behövs?

I de flesta fall krävs 5-8 behandlingar. Anledningen till detta är att håret i de vilande hårsäckarna saknar pigment och kan därför inte upphettas av laserljuset. Man ska låta det gå 2-3 månader mellan behandlingarna för att träffa stråna i sin växtfas så jämt som möjligt.

Hur går en laserbehandling till?

Vid laserbehandling passerar en ljusstråle laddad med energi ner genom huden. När ljuset når hårstrået med pigment i överförs energin från strålen till håret så att håret bränns. Strålvärmen ödelägger därefter den omgivande hårsäcken och roten.

Hur rakar man sig utan att få stubb?

Tips på hur du rakar underlivet på bästa sätt Några tips på hur man rakar underlivet är att alltid raka medhårs och använda jämna, långsamma rörelser. Skynda inte på rakningen genom att raka med långa drag, ta hellre lite mindre hår i taget och rengör rakhyveln mellan varje drag. Det är värt de extra sekunderna!

Hur mycket hår försvinner efter en laserbehandling?

Vid varje behandling förstörs normalt 60-90% av hårsäckarna i den anagena fasen. I genomsnitt krävs det ca 4-10 hårborttagnings-behandlingar med laser för de flesta att bli nöjda, och då under optimala förutsättningar (ljus hud med mörka och grova hår).

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Beroende på vilken behandling du gör får du olika resultat. Hårborttagningen är oftast permanent efter 3-4 behandlingar. För övriga behandlingar behålls effekten längre med hjälp av god hudvård och användande av solskydd. De flesta behandlingar kan behöva upprepas vid behov, oftast efter cirka 1 år.

Varför ska man inte duscha efter laser?

Om du däremot känner att din hud är mycket varm, hettar och svider efter en behandling bör du vara uppmärksam. Till en början kan du applicera lugnande och med fördel, kylande produkter på området. Du kan även välja att kyla med is. Däremot bör du undvika att träna, duscha varmt och basta.

Hur lång tid tar en laserbehandling?

Hur lång tid tar en behandling? Själva behandlingen tar mellan 15 – 45 minuter beroende på vad som ska behandlas. Innan den första behandlingen fyller du dessutom i ett kundkort/hälsodeklaration.

Hur får man rakningen att hålla längre?

6 enkla tips för att din rakning att hålla längre

 1. De flesta känner nog igen den där frustrerade känslan när man rakar benen på kvällen och sen på morgonen redan har stubb. ...
 2. Skrubba kroppen! ...
 3. Duscha eller bada innan du rakar benen. ...
 4. Använd raklödder istället för tvål. ...
 5. Byt rakblad. ...
 6. Rakning. ...
 7. Efterbehandling.

Hur får man bort ingrown hair?

Så minimerar du inåtväxande hårstrån

 1. Duscha först, raka sen. ...
 2. Raka aldrig mot den riktning som håret växer i och tryck inte hyveln för hårt mot huden.
 3. Använd gärna rakolja och sedan raklödder eller rakkräm för att en så skonsam rakning som möjligt.
 4. Byt rakblad ofta. ...
 5. Raka eller vaxa könet.

Hur blir huden efter laser?

Laserbehandlingen påverkar huden på ett sätt som enklast kan liknas vid ett ytligt brännsår, du blir röd och svullen och huden drar i hop sig och stramar runt behandlat område. I vissa fall uppstår mindre blåsor.