:

Hur länge Duplo?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge Duplo?
  2. När ska barn kunna bygga med klossar?
  3. Varför Regellekar?
  4. Hur farligt är gammalt Lego?
  5. Hur rengör man Duplo?
  6. Hur stödjer du barn som har svårt att komma med i lek?

Hur länge Duplo?

Duplo riktar sig till barn som är mellan två och sex år gamla, och kom ut första gången 1969. Duplobitar och vanliga bitar går att använda tillsammans.

När ska barn kunna bygga med klossar?

Det är dock viktigt att veta att inte ens treåringar klarar val mellan olika former: vid två års ålder kan ett barn få ner komplicerade klossar i ett hål, men inte ens treåringar kan alltså felfritt välja mellan olika former. Storlek är lättare för barnen att uppfatta, det gör de redan vid 20 månaders ålder.

Varför Regellekar?

Regellekar är enkla och tydliga lekar som går till på samma sätt varje gång. Det gör att många barn snabbt kan lära sig och delta i leken. Regellekar går bra att leka med ett eller flera barn i grupp. Här finns förslag på fem regel-lekar.

Hur farligt är gammalt Lego?

Gammalt Lego kan vara hälsofarligt, visar en ny brittisk forskarrapport. Men svenska Kemikalieinspektionen avråder inte från lek med ärvda plastbitar. – Vi ser ingen större risk med att leka med gammalt Lego, säger Frida Ramström, inspektör på Kemikalieinspektionen.

Hur rengör man Duplo?

Vi rekommenderar att du rengör dina LEGO delar för hand i max 40°C. Högre temperaturer kan påverka kvalitén på delarna. Du kan använda ett milt diskmedel , men skölj delarna med rent vatten efteråt. Var snäll och lägg inte delarna i tvättmaskinen eller diskmaskinen.

Hur stödjer du barn som har svårt att komma med i lek?

Ibland kan det vara svårt att komma på vad man kan leka. En lekkarta kan hjälpa både dig och barnet att komma på fler saker att göra i leken. Med hjälp av bilderna kan ni också kommunicera mer i leken. Du som vuxen kan vara extra tydlig med vad du gör och säger genom att peka bilderna.