:

Varför ska man ha bollspel?

Innehållsförteckning:

  1. Varför ska man ha bollspel?
  2. Hur spelar man Gagaboll?
  3. Hur man spelar King out?
  4. Vilken boll är störst?
  5. Vad är målet med Spökboll?
  6. Hur spelar man land och rike?
  7. Hur spelar man rutan?
  8. Hur stor är en basketboll i diameter?
  9. Hur stor är en fotboll i diameter?
  10. Hur leker man Spökboll?

Varför ska man ha bollspel?

Fördelarna med bollspel är att många elever kan vara och är aktiva under bollspelslektionerna och att eleverna blir betydelsefulla i den roll man får. Även att man enkelt kan nivå anpassa spelet som gör att fler elever kan bli aktiva och tycka att det är roligt och vara med i bollspelet.

Hur spelar man Gagaboll?

Gagaboll är en variant av spökboll, eller "dodgeball" som det heter på engelska. Spelet går ut på att undvika att själv bli träffad av bollen nedanför midjan, samtidigt som man ska träffa de andra spelarna. Sisten kvar vinner omgången. Alla som spelar börjar inne i gagarinken.

Hur man spelar King out?

Deltagarna i King-Out ska slå ut sina motspelare genom att studsa bollen på en motspelares ruta och få bollen utanför spelplanen, alternativt att bollen nuddar motspelaren och går utanför spelplanen. King-Out består av fyra deltagare som står i varsin kvadrat. Man utser en kung, en drottning, en knekt och en tjänare.

Vilken boll är störst?

Fotbollen. En av världens största sporter är fotboll, som spelas över hela världen. Enligt reglerna ska en fotboll för vuxenspel ha omkretsen mellan 68 till 70 centimeter. Vikten kan variera mellan 410 gram och 450 gram.

Vad är målet med Spökboll?

Målet är att träffa motståndarnas spelare genom att kasta bollen på dem (dock inte spökena i de smala områdena!). Blir man träffad är man bränd och får snabbt springa över till "spökremsan". Bollen måste träffa utan att studsat i marken eller väggen för att gälla som bränning. Träffar i huvudet gills inte.

Hur spelar man land och rike?

Utomhuslek 3: Land och rike Varje deltagare döper sitt land – sin tårtbit – och står mitt i ”landet”. Någon börjar genom att kasta in en pinne i någon annans land och ropa ”Jag invanderar x-land”. Alla andra utom den som får pinnen ska nu springa ut ur cirkeln så långt som möjligt.

Hur spelar man rutan?

Man börjar med att man ritar upp en kvadrat sex x sex meter. Sedan delar man den i fyra lika stora bitar och i varje ruta står en spelare. Den spelare som vinner lotten får börja slår bollen med flata handen så att den studsar i någon av motspelarnas ruta. Denne slår bollen med handflatan i någon annans ruta.

Hur stor är en basketboll i diameter?

Basketbollplanens mått

Fullstor plan28 m x 15 m
Korgens höjd3,05 m till ringens överkant
Mittcirkelns diameter3,6 m
TrepoängslinjenHalvcirkel med radien 6,75 m från korgens mittpunkt
Korgens placeringPlankan 1,2 m från baslinjen, korgens mittpunkt 1,575 m från baslinjen

Hur stor är en fotboll i diameter?

En fotboll i storlek 4 är 20 cm i diameter och har en omkrets på 64-66 cm. Bollstorlek 4 är anpassad till fotbollsspelare i åldern 9-14 år. Bollen har en vikt på 340-360 gram. En fotboll i storlek 5 är 22 cm i diameter och har en omkrets på 68-70 cm.

Hur leker man Spökboll?

SPÖKBOLL HELPLAN Målet är att kasta bollen och bränna motståndarna. Blir man bränd under spelets gång blir man ett spöke och förflyttar sig till spökzonen. Bränner man någon som spöke, lever man igen och tar sig till ordinarie spelyta. Händer, underarmar, huvud och nacke är fria.