:

Varför läsa böcker i förskolan?

Innehållsförteckning:

 1. Varför läsa böcker i förskolan?
 2. Vem var Gunilla Bergströms man?
 3. Vilken är Martin Widmarks kändaste bok?
 4. Har Martin Widmark några barn?
 5. Hur Alfons mamma dog?
 6. Vem illustrerar Alfons Åberg?
 7. Hur var Martin Widmarks barndom?
 8. Vilka priser har Martin Widmark fått?
 9. Vad är en läsande klass?
 10. Vad gjorde Martin Widmark innan han blev författare?
 11. Varför är det viktigt att läsa?

Varför läsa böcker i förskolan?

Läs högt för barnen Högläsning kan ha flera goda effekter på språkutvecklingen och kan även utveckla barnens fantasi och föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd, berättande och förmåga att uttrycka tankar, intresse för bild och text och deras förmåga att förstå sin omvärld.

Vem var Gunilla Bergströms man?

Gunilla Bergström tog journalistexamen i Göteborg 1966. Därefter följde flytten till Stockholm tillsammans med maken Loa Andersson.

Vilken är Martin Widmarks kändaste bok?

Sedan dess har han skrivit över hundra böcker – allt från bilderböcker, kapitelböcker till ungdomsböcker och läromedel. Bokserien LasseMajas Detektivbyrå, som inleddes med Diamantmysteriet år 2002, är hans största succé.

Har Martin Widmark några barn?

Kajsa André Johannes André Martin Widmark/Children

Hur Alfons mamma dog?

Var är Alfons mamma? Det är ingen som riktigt vet … Hon kanske är ute och handlar, är i tvättstugan, på semester eller så är dom skilda eller hon kanske till och med är död. Det är upp till var och en att själva fantisera om var hans mamma är.

Vem illustrerar Alfons Åberg?

Gunilla Bergström, född 1942 i Göteborg, är bildskaparen och författaren bakom berättelserna om Alfons Åberg, idag en klassiker för miljoner barn i många länder. Varje år lånas det ut runt 1 miljon Alfons-böcker på biblioteken runt om i Sverige. Gunilla Bergströms böcker är översatta till närmare 40 språk.

Hur var Martin Widmarks barndom?

Martin Widmark är son till Gösta Widmark och Else-Mi Jarvén. Han bor i Stockholm sedan 1982. Widmark är utbildad mellanstadielärare och har arbetat tio år i Rinkeby och därefter som lärare i svenska för invandrare. År 2000 debuterade Widmark med boken "Att fånga en tiger".

Vilka priser har Martin Widmark fått?

Illis quorum meruere laboresMartin Widmark / Utmärkelser

Vad är en läsande klass?

Projektet En läsande klass startades på initiativ av Martin Widmark, barnboksförfattare och mellanstadielärare. Det ville uppmuntra låg- och mellanstadielärare över hela landet att avsätta 30 minuter varje skoldag till läsning och läsförståelse. Men det räcker inte att enbart läsa.

Vad gjorde Martin Widmark innan han blev författare?

Innan Martin Widmark blev författare på heltid jobbade han som mellanstadielärare.

Varför är det viktigt att läsa?

Läsförståelse är viktigt i alla ämnen Forskning visar att läsning har betydelse både för elevers språkutveckling och för deras förmåga till fantasi och inlevelse. Dessutom bjuder läsningen på nya upplevelser, möten och tankar.