:

Vad kan man bli efter man gått ekonomi?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man bli efter man gått ekonomi?
  2. Hur får man jobb inom ekonomi?
  3. Är ekonomi en bra linje?
  4. Är det svårt att få jobb som ekonom?
  5. Hur många kurser läser man i ekonomi?

Vad kan man bli efter man gått ekonomi?

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen ekonomi kan vara ekonom, jurist, marknadsförare, projektledare, revisor, fastighetsmäklare, försäkringsförmedlare, civilekonom eller nationalekonom.

Hur får man jobb inom ekonomi?

Att arbeta inom ekonomi Det krävs oftast en utbildning från högskola eller universitet för att kunna ett ekonomijobb. Som ekonom finns det många olika möjligheter på arbetsmarknaden. Du kan exempelvis jobba inom marknadsföring, som revisor eller som specialist på en ekonomiavdelning.

Är ekonomi en bra linje?

Ekonomer finns inom alla branscher på arbetsmarknaden och arbetsuppgifterna kan se olika ut beroende på inriktning. Det kan handla om allt från att marknadsföra en produkt till att granska redovisningen i ett företag. Oavsett inriktning är förmågan och intresset för att analysera komplexa ekonomiska sammanhang viktig.

Är det svårt att få jobb som ekonom?

Sammantaget är det relativt lätt för nyexaminerade ekonomer att få jobb idag även om Coronapandemin påverkar hela arbetsmarknaden. För stora grupper av mer erfarna ekonomer är det lätt att få jobb. Läsåret examinerades 7 851 ekonomer, varav 53 % kvinnor och 47% män.

Hur många kurser läser man i ekonomi?

Poängplan Ekonomiprogrammet

KursPoängÅk3 HT
Inriktningar 300 poäng
Ekonomi 300 poäng
Entreprenörskap och företagande10050
Företagsekonomi 2100