:

Vilka material används i telefonen?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka material används i telefonen?
  2. Vad var den första telefonen gjord av?
  3. Vilka olika ämnen används vid tillverkning av mobiltelefoner?
  4. Vem uppfann telefonväxeln?
  5. Vad finns inuti en iPhone?
  6. Hur tillverkar man en iPhone?

Vilka material används i telefonen?

Olika delar av mobilen innehåller olika metaller: Elektroniken innehåller bland annat koppar, guld, silver och titan. Skärmarna innehåller indium och tenn och lamporna som lyser upp skärmen innehåller flera olika sällsynta jordartsmetaller.

Vad var den första telefonen gjord av?

Den var Alexander Graham Bell klar med sin konstruktion av telefonen. Bell var inte den förste som experimenterat med att försöka överföra ljud på avstånd, men han var den som fick patent på uppfinningen.

Vilka olika ämnen används vid tillverkning av mobiltelefoner?

När forskarna tittar på mobilens livscykel är det vid tillverkningen som den största miljöpåverkan uppstår. En enda smarttelefon kan ge upphov till 86 kilo avfall och innehålla 68 olika metaller som kobolt, guld, koppar, silver och magnesium. Tillverkningen sker dessutom ofta med fossil energi.

Vem uppfann telefonväxeln?

Prototyper till automatiska växlar fanns redan i slutet av 1800-talet i Sverige, Den första automatiska provstationen i Sverige var i Järla utanför Stockholm redan 1901. Konstruktionen var svensk och gjord av Gotthilf Betulander.

Vad finns inuti en iPhone?

Bland komponenterna som iPhone, och alla andra mobiltelefoner, är tillverkade av, så finns flera sällsynta metaller och mineraler som ibland utvinns i konfliktområden.

Hur tillverkar man en iPhone?

Alla delar av iPhones tillverkas inte i Kina. Komponenter kommer från alla delar av världen. Apple har till exempel bekräftat att svenska skogskoncernen Holmen tillverkar delar av iPhones kartonger. Den slutliga monteringen har dock alltid gjorts i Kina.