:

Vad gäller vid Drulleförsäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gäller vid Drulleförsäkring?
  2. Vad är en egendomsförsäkring?
  3. Vad täcker inte Drulleförsäkring?
  4. Vad täcker hemförsäkring vid olycka?
  5. Kan man ha hemförsäkring där man inte är skriven?

Vad gäller vid Drulleförsäkring?

En allriskförsäkring, eller drulleförsäkring som det också kallas, skyddar dina saker vid oförutsedda händelser som den vanliga hemförsäkringen inte täcker. Allrisk är en tilläggsförsäkring till alla våra hemförsäkringar. Den täcker dina saker, upp till 100 000 kronor, och värdehandlingar upp till 10 000 kronor.

Vad är en egendomsförsäkring?

Ett exempel på egendomsförsäkringar för konsumenter är framför allt hem- och villaförsäkringar, vilka ofta är så kallade kombinerade försäkringar som även kan omfatta exempelvis en ansvarsförsäkring, reseförsäkring, rättsskyddsförsäkring eller överfallsförsäkring.

Vad täcker inte Drulleförsäkring?

Med andra ord hjälper drulleförsäkringen dig inte om du till exempel tappar bort nycklarna till ditt hem och behöver byta lås för att kunna komma in igen. Stöld och borttappade saker är svårdefinierade olyckor, i synnerhet om stöld uppstår i samband med att du lagt ifrån dig en sak och sedan låtit den vara obevakad.

Vad täcker hemförsäkring vid olycka?

Försäkringen täcker vanligtvis både skador på egendom och merkostnad om personen behöver annat boende under tiden bostaden repareras. Se upp med avdrag för hög ålder, det vill säga att försäkringen ersätter kostnaden för att återställa till det skick som var när skadan skedde, det vill säga inte till nyskick.

Kan man ha hemförsäkring där man inte är skriven?

För att skaffa en hemförsäkring behöver du inte vara skriven på adressen. Det innebär att du kan fortsätta vara skriven hos dina föräldrar (och till viss del skyddas av deras hemförsäkring) och samtidigt teckna en hemförsäkring för ditt studentboende.