:

Vad kan man använda mikrovågor till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda mikrovågor till?
  2. Hur uppkommer mikrovågor?
  3. Vad händer med maten i micron?
  4. Vad kan man använda radiovågor till?
  5. Vad händer om man mikrar plast?

Vad kan man använda mikrovågor till?

Mikrovågor är radiovågor som används för uppvärmning eller torkning. Mikrovågsugnar är den vanligaste källan till mikrovågor i svenska hem. Samma teknik som används i mikrovågsugnar förekommer även vid reparation av fuktskador i väggar och golv av betong, så kallad mikrovågstorkning.

Hur uppkommer mikrovågor?

Mikrovågor sänds ut från t ex mobiltelefoner och trådlösa datornätverk och är extremt energirika radiovågor, vilket är detsamma som att de svänger med mycket hög frekvens (300-300 000 MHz, där MHz, megahertz, betyder miljoner svängningar per sekund).

Vad händer med maten i micron?

Kan man få cancer av att mikra maten? FALSKT: Mikrovågorna i mikrovågsugnen förändrar inte maten på något annat sätt än vad annan uppvärmning gör.

Vad kan man använda radiovågor till?

Radiovågor gör det möjligt att överföra information utan att dra ledningar eller gräva ner kablar. Strålning från basstationer och mobiltelefoner är radiovågor som utgörs av elektriska och magnetiska fält. Fälten breder ut sig med ljusets hastighet i luft.

Vad händer om man mikrar plast?

Vissa plastbehållare kan ”smälta” och avge farliga kemikalier. Det spelar ingen roll om det är en plåttermos eller folie, det kommer att slå gnistor om det och om du inte är försiktig kommer det att börja brinna i din mikro. Tänk också på att mycket finporslin är utsmyckade med metallkanter och liknande.