:

Hur ska konståkningsskridskor slipas?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska konståkningsskridskor slipas?
  2. Hur går skridskor 5000 m till?
  3. Hur tejpa konståkningsskridskor?
  4. Hur ser man Slipmån på skridskor?
  5. Hur många gånger kan man slipa skridskor?
  6. Vart kan man slipa konståkningsskridskor?
  7. Hur man slipar långfärdsskridskor?

Hur ska konståkningsskridskor slipas?

Professionell slipning av skidskor Vi rekommenderar att man slipar konståkningsskenor efter ca 30 träningspass. Det som bestämmer skärpan är skåldjupet i skenan. Ju djupare skål desto vassare blir det. Skåldjupet anges i millimeter där värdet är radien på en cirkel.

Hur går skridskor 5000 m till?

Poängberäkning vid sammanlagd tävling. I alla sammanlagda tävlingar adderas tiden i sekunder per 500 m på varje distans. Det vill säga att tiden i sekunder på 1 500 m divideras med tre och tiden i sekunder på 3 000 m divideras med sex osv. Den som därvid erhåller den lägsta poängsumman vinner.

Hur tejpa konståkningsskridskor?

Man kan ha Tossor/kängöverdrag eller tejpa skridskon det skyddar också kängan på is mot dina egna eller andras vassa skenor och taggar som kan göra rispor i kängorna. Tejp som används på skridskon finns att köpa hos återförsäljare av skridskor, se på vår hemsida under länkar.

Hur ser man Slipmån på skridskor?

Slipmånen är ytan/delen "längst ner" på skenan som ligger mot isen och som oftast har en annan yta/finnish. Det är den delen av skenan som man kan slipa (oftast lite hårdare stål där).

Hur många gånger kan man slipa skridskor?

Normalt behövs en profilslipning en till två gånger per säsong, men detta beror på vilken slipmaskin man använder sig av och hur mycket skridskorna används. Du bör även ha dina krav med i beaktande för hur slipade skenor du behöver/vill ha och därmed hur ofta de bör slipas.

Vart kan man slipa konståkningsskridskor?

IF Castor erbjuder alla sina aktiva åkare fria slipningar. Vi har den bästa och modernaste slipmaskinen från Pro Sharp som är den ledande tillverkaren av slipmaskiner i Sverige. Det ger oss möjlighet att slipa alla typer av skenor. Det är oerhört viktigt att vara noggrann med att kolla resultatet efter varje slipning.

Hur man slipar långfärdsskridskor?

När du bryner dina skridskor är det mycket viktigt att du har ett stativ avsett för ändamålet och en stor brynsten som inte ramlar av och skapar en felaktig vinkel. Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna.