:

Hur gör man genomskinlig is?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man genomskinlig is?
  2. Hur gör man rund is?
  3. Vad är Klaris?
  4. Hur gör man fin is?
  5. Hur snabbt fryser is?
  6. Hur lång tid tar det för iskuber att frysa?

Hur gör man genomskinlig is?

Om du vill göra dina egna helt klara iskuber hemma så måste du sänka fryshastigheten för din is. Det gör du enkelt genom att använda en liten isolerad kylare som du lägger inne i din frys. Innehållet i den kommer kylas ner mycket saktare vilket gör att du slipper luftbubblor i isen.

Hur gör man rund is?

Gör iskuber med hjälp av en isbricka. Vi har isbrickor som gör både små och stora iskuber. Vill du att dina isbitar ska vara runda, fyrkantiga eller avlånga? Vilken form du än önskar på dina isbitar hittar du det här hos oss på Cervera.

Vad är Klaris?

Form för att göra kristallklara iskuber hemma i frysen. Formen på lådan gör så att vattnet fryser på samma sätt som vattenytan i sjöar. Lådan är isolerad i botten och på sidorna så att alla iskristaller bildas i en riktning.

Hur gör man fin is?

I skalet sätter man först i en insats som är djupare än själva formarna, därefter sätter man i formarna och fyller på med vatten. Vattnet fryser sedan uppifrån och pressar då alla orenheter och luft ned genom små hål i botten på formarna, vilket hamnar i insatsen. Efter cirka ett dygn har vattnet frusit till is.

Hur snabbt fryser is?

En tumregel som brukar användas är en tiondels millimeter tillväxt per minusgrad och timma. Tio minusgrader i tio timmar ger då en centimeter is. Under idealiska omständigheter växer isen betydligt fortare. Kärnis av sötvatten anses hållbar för en skridskoåkare när den är fem centimeter tjock.

Hur lång tid tar det för iskuber att frysa?

bör ta 16, 37 minuter.