:

Hur vet man att ett bromsok är dåligt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man att ett bromsok är dåligt?
  2. Vad kan hända om bromsarna ligger på?
  3. Hur får man in en Bromskolv?
  4. När är det dags att byta bromsok?
  5. Varför fastnar bromsarna?

Hur vet man att ett bromsok är dåligt?

Ett tydligt tecken på att ett av bilens bromsok inte har full funktion är att bilen drar åt höger eller vänster när du bromsar. Undermåliga bromsok förlänger dessutom bromssträckan vilket i högsta grad påverkar körsäkerheten.

Vad kan hända om bromsarna ligger på?

Om bromsarna ligger på lite hela tiden betyder det onödigt slitage på både belägg och skivor. Det betyder också en onödigt hög bränsleförbrukning. – Det kan avhjälpas om man regelbundet plockar ner och smörjer upp delarna.

Hur får man in en Bromskolv?

Biltema... 19-234 har jag använt till flera bilar. Till vissa bilar måste man slipa lite på stiften, som greppar i kolven.

När är det dags att byta bromsok?

*Är dina bromsok bra och går lätt behöver dom absolut inte bytas. *Det kan dock vara pga dåliga och kärvande belägg som inte belägget har kunnat pressats emot skivan. Du får med andra ord plocka bort beläggen och undersöka om oket är ok. Du har helt rätt i att belägg ska bytas med skivorna.

Varför fastnar bromsarna?

Plötsliga temperaturförändringar. Dessa har förstörande effekter på gummidammskydden. De påskyndar korrosion och kan få bromsskivan att böjas vilket gör att bromsarna fastnar. Utslitna element i bromsoket.