:

Hur planterar man kakaobönor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur planterar man kakaobönor?
  2. Var odlar man kakao?
  3. Hur växer kakaobönor?
  4. Vart kan man köpa Kakaofrukt?
  5. Vilket land producerar mest kakao i världen?
  6. Var säljs kakao?

Hur planterar man kakaobönor?

Kakaoträdet fordrar en temperatur av minst 24°C samt riklig och jämnt fördelad nederbörd. Vid odling planteras kakaoplantorna först i små korgar och ett och ett halvt år senare planteras de ut. Ett kakaoträd bär frukt först under femte året och når sin högsta avkastning vid tio års ålder.

Var odlar man kakao?

Var odlas kakao? Sedan mitten av 1900-talet har Västafrika varit centrum för kakaoproduktion där Ghana och Elfenbenskusten är de största exportländerna. I Ghana står kakao för 40 procent av landets totala exportintäkter, men bara en liten del av vinsten går till dem som arbetar med att odla kakao.

Hur växer kakaobönor?

växer kakao Kakaoträdet växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Trädet kan bli upp till tio meter högt, men på plantagerna hålls de nere så att kakaofrukten, som har ungefär en amerikansk fotbolls form och storlek, hamnar i lämplig plockhöjd.

Vart kan man köpa Kakaofrukt?

I samma tråd finns det en länk till en tysk firma som levererar till Sverige. Annars kan du fråga efter kakaofrukter i butikerna som säljer exotiska frukter, till exempel de som ägs av invandrare och säljer varor från hemlandet. Ibland kan man ha tur så de har eller så kan de kanske ta hem en till dig.

Vilket land producerar mest kakao i världen?

Västafrika är den allra största producenten med en avkastning på 2,3 miljoner ton, följt av Asien med 471 000 ton och Central- och Sydamerika med 281 000 ton. Den största enskilda kakaoproducenten är Elfenbenskusten, följt av Ghana och Indonesien.

Var säljs kakao?

Odling

NrOmrådeProduktion (ton)
1Elfenbenskusten
2Ghana858 720
3Indonesien728 400
4Brasilien273 793