:

Kan man klippa ner penséer?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man klippa ner penséer?
  2. Vilka penséer kan man äta?
  3. Varför blommar inte min stjärnöga?
  4. Är penséer fleråriga?
  5. Kan man övervintra penséer?
  6. Är penséer giftiga?

Kan man klippa ner penséer?

Plocka bort överblommade stjälkar så bildas nya knoppar. Penséer växer mest på höjden. Klipp av allt ner till 8-10 cm efter blomningen framåt sommaren, så kan du hinna få en andra blomning samma säsong. Det avskurna blir söta snittblommor.

Vilka penséer kan man äta?

Pensé Pensé härstammar från violsläktet och används kanderade eller färska som prydnad på desserter eller i sallader. Ett tips är att blanda ner blommor med lite citron, nötter och örter i en härlig sommarsallad.

Varför blommar inte min stjärnöga?

Om du planterar stjärnöga i krukor eller balkonglådor är det viktigt att det finns tillräckligt med plats för det kraftiga rotsystemet att växa under sommaren. För att växten ska blomma konstant måste du vattna och göda krukorna rejält hela sommaren. Om den får torka ut går det ut över blomningen.

Är penséer fleråriga?

Penséer räknas som ett- till tvååriga. Plantor kan övervintra men också självså sig och dyka upp lite varstans i trädgården.

Kan man övervintra penséer?

penséer Plantan kan övervintras utomhus i många delar av landet. Täck dem med lite granris över vintern för att skydda mot väder och kyla. Bor du längre norrut är det bäst att ställa in plantorna i ett mer skyddat ställe, såsom ett svalt förråd eller i ett hyfsat frostfritt växthus.

Är penséer giftiga?

Inga förgiftningar kända. Att smaka en liten mängd kan betraktas som ofarligt.