:

Vilka färger för att få brunt?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka färger för att få brunt?
  2. Hur får man brun karamellfärg?
  3. Kan man ha svart och brunt?
  4. Hur gör man röd karamellfärg?
  5. Kan man ha bruna skor till svarta byxor?
  6. Kan man ha svart och blått?

Vilka färger för att få brunt?

I teorin får man en neutral brun ”gegga” om man blandar lika mycket av de tre basfärgerna blått, rött och gult. I praktiken får man olika toner på de bruna nyanserna beroende på om det blåa, röda eller gula väger över i blandningen.

Hur får man brun karamellfärg?

Vill man skapa brunt, exempelvis till en trädstam eller julgransfot så blandar man helt enkelt lite grönt med lika delar rött och gult.

Kan man ha svart och brunt?

Kombinera inte brunt och svart i samma outfit Ytterligare en myt gällande färger som inte stämmer. Brunt och svart är en snygg kombination för den som vill bryta sig loss från det helsvarta, utan att addera för mycket färg.

Hur gör man röd karamellfärg?

Den naturligt röda färgen kommer faktiskt från en lus, Cochinillusen som lever på Kanarieöarna. Denna röda lilla lus sätter färg på både godis, läppstift och marsipan. Vill man ha en tomteröd färg tillsätter man några droppar gul hushållsfärg. Rosa får man genom att använda ytterst lite rött, man får prova sig fram.

Kan man ha bruna skor till svarta byxor?

Matcha till fulländning Ett par mörkbruna skor funkar nämligen galant till ett par svarta jeans, speciellt om du kompletterar looken med ett mörkbrunt bälte. Att alltid matcha skärpet eller bältet med skorna är en uråldrig regel som är bra att ha tillhands.

Kan man ha svart och blått?

Att blått och svart skulle fungera dåligt ihop är i de flesta fall långt från en sanning. Snarare skulle vi säga att de skapar en intressant monokrom dynamik som inte sällan blir mer än snyggt. Kombinera sedan denna färgduo med en starkt brytande färg som vitt och det hela lyfts fram på ett mycket trevligt sätt.