:

Hur diskar man Le Creuset?

Innehållsförteckning:

  1. Hur diskar man Le Creuset?
  2. Hur rengöra emaljerad gryta?
  3. Varför rostar min Gjutjärnsgryta?
  4. Kan man steka i Le Creuset?
  5. Kan man använda rostig Gjutjärnsgryta?
  6. Vilken gryta kan man ha i ugnen?

Hur diskar man Le Creuset?

Låt produkten svalna ett par minuter innan du diskar den. Häll aldrig kallt vatten på en varm produkt. Använd ALDRIG stålull, hårda skurborstar, skurpulver o.l. för rengöring av produkten. Produkten diskas med varmt vatten med eller utan diskmedel och en mjuk svamp eller en vanlig diskborste.

Hur rengöra emaljerad gryta?

Rengöring:

  1. En uppvärmd gryta ska aldrig sköljas eller sänkas ner i kallt vatten eftersom det kan skada emaljen.
  2. Låt alltid grytan svalna innan den rengörs.
  3. Rengör med hett vatten och ett milt rengöringsmedel. ...
  4. Matrester kan lösas upp genom att grytan fylls med hett vatten och får stå i 15-20 minuter.

Varför rostar min Gjutjärnsgryta?

Rostigt gjutjärn, uppstår oftast om det stått fuktigt eller med mat i. För få bort rost på gjutjärn, behöver man tvätta det ordentligt och sedan steka in det igen, då gör man följande: Normalt sett diskar man inte en gjutjärnspanna, men när du ska steka in den behöver du tvätta bort allt fett och rester noggrant.

Kan man steka i Le Creuset?

Vi rekommenderar att du endast använder Le Creuset köksredskap i silikon, trä eller värmebeständig plast. Använd INTE knivar eller redskap i metall eftersom de kan göra märken eller repor på produktens emaljyta.

Kan man använda rostig Gjutjärnsgryta?

Rostig gjutjärnsgryta Om du upptäcker rost i din gjutjärnsgrytakan du börja med att diska den med hett vatten och en vanlig diskborste. Torka ur den ordentligt med hushållspapper. Tänk på att rost ger svåra fläckar, så använd inte en kökshandduk du är rädd om. Olja sedan in grytan och låt den stå över natten.

Vilken gryta kan man ha i ugnen?

Har du en gjutjärnsgryta från Skeppshult fungerar alla deras grytor i ugnen. Det du bör se upp med gällande gjutjärnsgrytorna från Skeppshult är deras grytor med glaslock. Dessa har en maxtemperatur i ugn på 200°C. Annars är det fritt fram så länge hela grytan inklusive lock är helt i järn.