:

Kan man amma efter Nippelpiercing?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man amma efter Nippelpiercing?
  2. När är amningen etablerad?
  3. Är Nippelpiercing farligt?
  4. Kan man amma om man har Bröstpiercing?
  5. Hur lång tid tar det att etablera amning?

Kan man amma efter Nippelpiercing?

Många kvinnor med piercade bröstvårtor tycker inte att det påverkar förmågan att amma. Smycket måste däremot avlägsnas innan man ammar eftersom det utgör en kvävningsrisk och kan även skrapa barnets tunga, tandkött och gom.

När är amningen etablerad?

Din bröstmjölk är nu helt mogen och din produktion har etablerats. Visste du att ditt barn, mellan en och sex månaders ålder, dricker samma mängd mjölk varje dag?

Är Nippelpiercing farligt?

Är det farligt att pierca bröstvårtan? Nej, det är inte farligt att pierca bröstvårtan om du gör det på en professionell piercingstudio. Välj en piercer med gedigen kunskap om anatomi och hygien och följ de skötselråd du får så har du inget att oroa dig över.

Kan man amma om man har Bröstpiercing?

Om du redan har en piercing i bröstvårtan som har läkt bra så är det oftast inget hinder för en fungerande amning. De flesta upplever inga besvär alls. Bröstvårtan har i regel kring 8-10 porer som mjölken sprutar ut ifrån, det är osannolikt att piercingen skulle orsaka alla dessa att blockeras.

Hur lång tid tar det att etablera amning?

Det kan ta tid att få igång amningen och få den att fungera. Det är inte ovanligt att det tar upp till en månad eller längre innan amningen känns trygg. Då är det bra med stöd, både från närstående och från vårdpersonal. Ju fortare du söker hjälp, desto större är möjligheten att få amningen att fungera.