:

Är Rom en säker stad?

Innehållsförteckning:

  1. Är Rom en säker stad?
  2. Vad behöver man för att bila i Europa?
  3. När är bästa tiden att åka till Rom?
  4. Hur många dagar i Rom?
  5. Hur lång tid tar det att bila genom Europa?
  6. Hur tar man sig runt i Rom?

Är Rom en säker stad?

Som i alla stora städer är Rom en säker stad. Dock bör du vara försiktig sent på natten i de mindre exploaterade kvarteren.

Vad behöver man för att bila i Europa?

Dokument som ska med på resan Resor inom Norden och EU: pass eller polisens id-kort. Resor utanför EU: pass. Visum om det är ett krav. Resa utanför EU/EES-länderna: Beställ internationellt körkort från M Sverige och gröna kortet från ditt försäkringsbolag.

När är bästa tiden att åka till Rom?

En resa till Rom passar bra året runt men vi rekommenderar ändå att besöka staden under vår och höst. Under juni-augusti råder högsäsong och det brukar bli både varmt och trångt på stadens alla gator.

Hur många dagar i Rom?

Juli (och augusti) bör man helst undvika Rom pga värmen. Åk i maj eller juni. Hur lång tid ni behöver beror ju på vad ni vill göra, hur intresserade ni när, men generellt skulle jag väl säga att 3 heldagar räcker ganska långt i Rom...

Hur lång tid tar det att bila genom Europa?

När du ska bila i Europa kommer du vanligtvis inte lika långt den första dagen då du måste ta färjor till kontinenten. Detta gör att den förhållandevis korta sträckan genom Danmark och förbi Köpenhamn tar betydligt längre tid. Tiden som färjorna tar gör att du förlorar nästan 20 mil bilkörning.

Hur tar man sig runt i Rom?

Tunnelbana i Rom För turister är tunnelbana (Metropolitana di Roma på italienska) det bästa sättet att ta sig fram i Rom. Nackdelen med tunnelbanan är att den inte är särskilt stor. Med sina tre tunnelbanelinjer och 60 km räls är det ett av Europas minsta tunnelbanenät.