:

Hur kan bilen utvecklas i framtiden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan bilen utvecklas i framtiden?
  2. Hur handlar man utan bil?
  3. Måste man ha bil när man har barn?
  4. Varför behöver man bil?
  5. Hur kan man utveckla bilen?
  6. Måste man ha bil?

Hur kan bilen utvecklas i framtiden?

I framtiden kommer du kanske att åka i fordon som drivs av biogas, vätgas, tallolja, rapsmetylester, etanol eller av el från solceller och vindkraft. Eller så uppfinner du ett helt nytt drivmedel! Idag finns det bilar med så kallade farthållare som ser till att bilen kör i rätt hastighet.

Hur handlar man utan bil?

Mycket handlar nu om att göra fordonspusslet användarvänligt. Det görs tester med att leverera saker med drönare och minirobotar, men enligt bedömare är det mindre troligt att de får något större genomslag för vanliga människor.

Måste man ha bil när man har barn?

Huvudregeln för barn är att barn som är kortare än 135 cm ska använda en särskild skyddsanordning, det vill säga babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde istället för eller tillsammans med bilbältet. Det finns två undantag.

Varför behöver man bil?

Om du låter bilen stå i garaget och i stället tar cykeln till butiken, så uppstår inga växthusgasutsläpp. Den fossila oljan som har legat lagrad i berggrunden i hundratals miljoner år borde hållas kvar där. Varje liter kolväten som bränns upp och bildar koldioxid som sprids i atmosfären är egentligen för mycket.

Hur kan man utveckla bilen?

Parallellt med de el- och ångdrivna motorerna, började förbränningsmotorer med fossila bränslen så sakta att gå om sina konkurrenter i utveckling. Eftersom de el- och ångdrivna fordonen var knepiga att förfina, började många ingenjörer istället att fokusera tekniken med fossila förbränningsmotorer.

Måste man ha bil?

Bilen är fantastisk som individuellt fordon, men vi måste ifrågasätta om alla behöver äga varsin bil, säger Martin Prieto Beaulieu, talesperson för Gröna bilister. Forskning visar bland annat att 30 procent av körningen i Stockholm är för att leta parkeringsplats och att bilarna står parkerade 95 procent av tiden.