:

Är LDB Cruelty Free?

Innehållsförteckning:

  1. Är LDB Cruelty Free?
  2. Hur testas veganskt smink?
  3. Är Acos produkter testade på djur?
  4. Är Rituals produkter testade på djur?
  5. Vilka märken är veganska?
  6. Är Locobase vegansk?
  7. Är Dermalogica vegansk?

Är LDB Cruelty Free?

Veganska hudvårdsmärken Till exempel Ldb och L300 som är cruelty free men ägs av företaget Orkla som ännu testar sina produkter på djur. Det finns flera listor på nätet som ständigt uppdateras allt eftersom att fler hudvårdsmärken väljer att bli veganska eller sluta testa sina produkter på djur.

Hur testas veganskt smink?

För att en produkt ska klassas som vegansk ska den inte ha testats på djur. Inga animaliska produkter ska ha använts vid tillverkning eller finnas i produkten. För att ett märke ska klassas som veganskt får inga produkter inom moderbolaget innehålla ingredienser av animaliskt ursprung eller testas på djur.

Är Acos produkter testade på djur?

ACO lanserades 1939 som varumärke för de svenska apotekens egna produkter. Idag är ACO det marknadsledande varumärket på den svenska hudvårdsmarknaden. ACO använder endast sig av den animaliska ingrediensen bivax som förekommer i läppbalsam och testar inte heller på djur i något led.

Är Rituals produkter testade på djur?

De testar ingenting på djur (säljs inte heller i Kina eller ägs inte av någon), de stödjer den nederländska stiftelsen Stichting Dierproefvrij som arbetar för alternativ till djurtestning (som Forska utan Djurförsök, antar jag) och största delen av deras sortiment är veganskt.

Vilka märken är veganska?

VarumärkeVeganskt sortiment?
Afterglow CosmeticsDelvis – Se upp för bivax / cera alba
AkademiklinikenJa, 100% veganskt ♥ (gäller hudvårdsprodukter)
amika:Delvis – Se upp för bivax / cera alba, kreatin, honung / honey, lactate och lanolin
Anastasia Beverly HillsDelvis – Se upp för bivax, karmin och lanolin
BE

Är Locobase vegansk?

Alla produkter är 100% veganska, milda mot hårbotten och kan användas på färgbehandlat hår.

Är Dermalogica vegansk?

Dermalogica är ett professionellt hudvårdsmärke som har förändrat marknaden för hudvård radikalt. Produkterna är utvecklat med hänsyn till det stressade, moderna liv många lever och de konsekvenser det har på huden.