:

Kan en 15 åring stå som ägare till A-traktor?

Innehållsförteckning:

  1. Kan en 15 åring stå som ägare till A-traktor?
  2. Vem äger A-traktorn?
  3. Får man köra A-traktor när man är 15?
  4. Måste man ha registreringsskylt bak på A-traktor?
  5. Är det olagligt att frikoppla med A-traktor?

Kan en 15 åring stå som ägare till A-traktor?

Låter du din ungdom äga och/eller köra en A-traktor är du ansvarig för att den framförs på ett lagligt och ansvarsfullt sätt. A-traktorer är en ombyggd bil som man spärrat växlarna på. För att framföra en A-traktor måste du ha antingen bilkörkort, traktorkort eller ha fyllt 15 år och ha AM-körkortsbehörighet.

Vem äger A-traktorn?

Om du äger en A-traktor och står registrerad på den så ansvarar du för att fordonet är i föreskrivet skick. Du ansvarar även för på vilket sätt som fordonet brukas. Många av A-traktorerna står skriven på den ena föräldern men brukas av en son eller dotter i familjen.

Får man köra A-traktor när man är 15?

Det här gäller för A-traktorer Du får också köra A-traktor om du har ett körkort med någon annan behörighet. Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år. Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon.

Måste man ha registreringsskylt bak på A-traktor?

Registreringsskylt: Ja. Läs mer om registreringsskylt.

Är det olagligt att frikoppla med A-traktor?

Hastigheten får inte överstiga 30 km/h på plan väg. och man får inte frikoppla i backe. A-traktor är ett fordon där maxhastigheten ska vara 30kilometer i timmen, den hastigheten får inte överstigas, vilket gör att man inte får frikoppla och rulla fortare.