:

Vad såldes Absolut Vodka för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad såldes Absolut Vodka för?
  2. Varför såldes Vin och sprit?
  3. Vem köpte Absolut Vodka?
  4. Vem äger Vin och sprit?
  5. Vem äger svensk Vodka?
  6. Vem köpte vin och sprit?

Vad såldes Absolut Vodka för?

Utvecklingen de kommande åren var häpnadsväckande. 1985 såldes över 12 miljoner liter Absolut vodka, varav merparten i USA. Det har också spekulerats i att USA:s iskalla relation med dåvarande Sovjetunionen och dess bojkott av produkter sedan invasionen av Afghanistan 1978 banat väg för Absoluts framgångar.

Varför såldes Vin och sprit?

Vin & Sprit grundades 1917 som Aktiebolaget Spritcentralen, sedermera AB Vin & Spritcentralen, i samband med införandet av Brattsystemet. Huvudsyftet med ett statligt företag var att ta bort det enskilda vinstintresset från alkoholindustrin.

Vem köpte Absolut Vodka?

Företaget bytte namn till Vin & Sprit 1989 och såldes av staten till franska Pernod Ricard 2008.

Vem äger Vin och sprit?

Vin & Sprit har utvecklats till ett starkt och framgångsrikt företag med just svenska staten som ägare. Absolut Vodka är ett av världens starkaste varumärken och en extremt framgångsrik produkt. Trots knivskarp konkurrens på den internationella arenan har försäljningen stadigt ökat sedan Absolut lanserades.

Vem äger svensk Vodka?

Absolut Vodka är ett svenskt varumärke för vodka som tillverkas i Åhus av The Absolut Company AB. Märket ägs av franska Pernod Ricard som i mars 2008 köpte bolaget (dåvarande Vin & Sprit) av svenska staten....Absolut Vodka.

Övrig information
År1879
TillverkareThe Absolut Company AB (Pernod Ricard)
Webbplatsabsolut.com

Vem köpte vin och sprit?

Den såldes bolaget till Pernod Ricard för 55 miljarder svenska kronor.