:

Hur sätter män på sig en slips?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter män på sig en slips?
  2. Hur långa är slipsar?
  3. Hur sätter man fast en slipsnål?
  4. Hur långt ner slips?
  5. Måste män ha slips på begravning?

Hur sätter män på sig en slips?

Four-in-hand

  1. Ställ dig framför spegeln och låt den breda änden hänga ned till höger och den smala till vänster. ...
  2. Lägg den breda änden över den smala och dra den under och runt.
  3. Dra upp den breda änden bakom knuten i halsen och in i öglan du skapat.
  4. Dra åt knuten genom att dra i den breda änden.

Hur långa är slipsar?

Vad är egentligen rätt längd på din slips? Det är viktigt att en slips har rätt längd, för att ge ett bra intryck. Den breda änden av slipsen bör täcka hela knappraden i skjortan och nå ner alltifrån övre kanten på bältet till någon centimeter över bältesspännet, alternativ sluta i linje med ditt bältspännes undersida.

Hur sätter man fast en slipsnål?

Placera slipsnålen i slipsens veck. Det verkliga syftet med en slipsnål är att hålla den smala änden av slipsen på plats, så se till att slipsnålen omsluter både den tjocka och den smala delen av slipsen. Se Tierooms hela utbud av slipsnålar under Accessoarer > Slipsnålar.

Hur långt ner slips?

Slipsen ska vara så lång slipsens spets slutar precis vid bältesspännet. Att den får perfekt längd är mycket viktigt då det inte ser bra ut om den bli för kort eller för lång. Blir det inte rätt längd är det bara att knyta upp slipsen och göra om allting.

Måste män ha slips på begravning?

Enligt tradition klär män sig i svart eller mörkblå kostym och vit skjorta. Slipsen är vanligtvis svart eller vit. Vit slips brukar bäras av de närmast sörjande och svart av övriga. Färgtemat gäller också för kvinnor men med inslag av mörkblå och grå nyanser.