:

Vad säger man vid giftermål?

Innehållsförteckning:

  1. Vad säger man vid giftermål?
  2. Är Scout alltid?
  3. Vad är äktenskapslöften?
  4. Vad betyder Scoutlagen?
  5. Är scout alltid redo för?
  6. Måste man ha psalmer på bröllop?

Vad säger man vid giftermål?

Handbokens formulering lyder: "Jag NN, tar dig, NN, nu till min hustru/min man att dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt". Eller den korta varianten: "NN, jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt."

Är Scout alltid?

Bli scout Alltid redo! Scouting handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis, det är något som alla scouter försöker leva upp till. Till vår hjälp har vi våra värderingar, som grundar sig i scoutlagen och vårt valspråk ”Var redo” och lösen ”Alltid redo”.

Vad är äktenskapslöften?

Att reflektera, känna efter och skaffa sig kunskap om sex är grunden för ett bra samliv. Formulera för dig själv vad du gillar, vad du behöver och vad du inte vill så blir det lättare för din äkta hälft att göra dig lycklig.

Vad betyder Scoutlagen?

Scoutlagen handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis och medmänniska, det är något som alla scouter försöker leva upp till. Vi arbetar aktivt med våra värderingar genom att hela tiden diskutera dem i olika sammanhang. Scoutlagen och scoutlöftet är dessutom en del av Scouternas pedagogik, scoutmetoden.

Är scout alltid redo för?

Scouthälsning används: när flaggan, vår egen eller något annat lands, hissas eller halas. när man på uppmaningen ”Var redo” svarar ”Alltid redo”. Scouttecken, som utförs som scouthälsning fast med höger hand i axelhöjd och de tre fingrarna rakt upp, görs enligt internationell praxis vid scoutlöftets avläggande.

Måste man ha psalmer på bröllop?

Det handlar om minst två psalmer, läsning ur bibeln, vigseltal av prästen, böner och självklart momentet då prästen frågar paret om de vill gifta sig med varandra, parets löften till varandra och tillkännagivande av äktenskapet.