:

Varför blir mina popcorn hårda?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir mina popcorn hårda?
  2. Kan man Poppa popcorn utan olja?
  3. Kan man poppa popcorn i olivolja?
  4. Hur får man fluffiga popcorn?
  5. Hur mycket väger 1 dl popcorn?
  6. Vad har man för olja till popcorn?
  7. Hur gör man äkta Biopopcorn?

Varför blir mina popcorn hårda?

Orsaken till att det blir problem är enligt honom att oljan blir varm för snabbt på induktionshällen. Om värmen kommer för snabbt löses stärkelsen i den yttre delen av popcornkärnan upp snabbare än den inre och popcornen poppar inte ordentligt. Den höga värmen gör också att popcornen bränns.

Kan man Poppa popcorn utan olja?

Häll 1/2 dl vatten och ca 2 tsk salt i en plastbunke eller skål som rymmer ca 2-3 liter. Tillsätt 1 dl popcornkärnor. Lägg på lock eller plastfilm. Poppa på full effekt i ca 6 minuter eller tills det har poppat klart.

Kan man poppa popcorn i olivolja?

Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt popcorn, täck och låt koka i 4-5 minuter. Skaka var 30:e sekund. Smaka av med salt och vänd popcornen.

Hur får man fluffiga popcorn?

Men det handlar också om vilket fett du poppar i. För att till den allra bästa smaken och få popcornen precis sådär krispiga som vi alla drömmer om, ligger hemligheten här. Knepet är att ta både rapsolja och smör i kastrullen. Rapsoljan gör dem extra krispiga och smöret ger en fantastisk smak.

Hur mycket väger 1 dl popcorn?

1 Deciliter (dl) Popcorn motsvarar:

1 dl1 liten1 mellan
3 g-0.1 g

Vad har man för olja till popcorn?

Nypoppade popcorn kan du servera med enbart lite salt och eventuellt lite smält smör - eller tillsätt krossat godis, torkade kryddor, kokosolja och kokosflingor eller smält choklad. Hempoppade popcorn med smör och flingsalt.

Hur gör man äkta Biopopcorn?

ex. vara skirat smör, olivolja eller kokosolja. Hetta upp fettet till hög temperatur, häll sedan i majskornen och täck dem med ett lock. Sänk värmen under grytan lite när majskornen börjar poppa och vänta tills den är fylld med läckra popcorn!