:

Vad bör jag som förare göra för att köra säkrare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad bör jag som förare göra för att köra säkrare?
  2. Vilka bilar besiktas vartannat år?
  3. När är män för gammal för att köra bil?
  4. Vilket land är sämst på att köra bil?
  5. Finns det något som du tycker kan bli bättre i trafiken i Sverige?

Vad bör jag som förare göra för att köra säkrare?

Se till att mobilen är fulladdad och att du har en laddare i bilen, eller en powerbank. Skulle olyckan vara framme är det viktigt att kunna tillkalla hjälp. Använd bälte, var (självklart) nykter och glöm inte sms-förbudet om du sitter vid ratten. Och skulle du inte känna dig trygg i att köra, överväg andra färdsätt.

Vilka bilar besiktas vartannat år?

För personbilar och lätta lastbilar som är äldre än 30 år gäller att de ska kontrollbesiktigas vartannat år. Det innebär att frågeställarens bilar, BMW 2,5 CS från 1975 och Fiat Argenta från 1983, ska kontrollbesiktigas vartannat år.

När är män för gammal för att köra bil?

Risken att orsaka bilolyckor sjunker successivt från 50 år och är lägst vid 75. Därefter ökar det successivt, vid 90 år är man en lika farlig förare som en 30-åring, skriver Seniorens expert.

Vilket land är sämst på att köra bil?

Vietnam. Några av världens sämsta bilförare hittar vi Vietnam. Här kör man så illa att dödsfall i trafiken faktiskt är den största dödsorsaken bland personer mellan 15-29 år. Varje år dör omkring 14 000 personer i trafikolyckor i Vietnam och omkring hälften av dessa är motorcyklister.

Finns det något som du tycker kan bli bättre i trafiken i Sverige?

5. Kör manuell växellåda (jodå, i takt med att automatlådorna blir fler blir detta allt mer relevant i Sverige). Som förare av en manuell låda blir du mer fokuserad på att verkligen "köra" bil och mindre fokuserad på att mobilsurfa – vilket naturligtvis gör dig till en bättre bilförare. 6.