:

I vilken stad ligger Mumindalen?

Innehållsförteckning:

 1. I vilken stad ligger Mumindalen?
 2. Vem illustrerade Mumin?
 3. Vad heter Muminmamman?
 4. Vart kan man kolla på Mumin?
 5. Vad heter Mumintrollets flickvän?
 6. Vem äger rättigheterna till Mumin?
 7. Vilken karaktär var gift med Filifjonk?
 8. När Muminpappan var liten?
 9. Vad bakade Muminmamman?
 10. Hur lång är Muminpappan?
 11. Vad betyder Mumin?

I vilken stad ligger Mumindalen?

På ön Kailo, precis vid den mysiga staden Nådendal, hittar man Mumindalen, på finska kallad Muumimaailma. Temaparken är baserad på Tove Janssons böcker om Mumintrollet och hans vänner. Temaparken öppnades 1993 efter att författarinnan bakom berättelserna la fram ett initiativ till parken, tidigt på 1990-talet.

Vem illustrerade Mumin?

Tove Jansson är en av de mest kända Finska konstnärerna genom tiderna. Toves omåttligt värdefulla livsverk kommer fram i många olika former, så väl som författare, konstnär och serietecknare. Hon hade en väldigt mångsidig och färggrann karriär, men mest känd är hon som skaparen av Mumin.

Vad heter Muminmamman?

I ett annat avsnitt av serien framgår, att hennes formella namn är fru Mumin och att hon innan hon gifte sig hette fröken Mumin. Muminmamman är gift med Muminpappan och mor till Mumintrollet.

Vart kan man kolla på Mumin?

För dig som vill streama serien Mumintrollen så är det Viaplay och HBO Max som gäller. På Viaplay kan du även streama: Muminfamiljen på Rivieran (2014) – hyrpris: 39 kronor. Trollvinter i Mumindalen (2017) – hyrpris: 39 kronor.

Vad heter Mumintrollets flickvän?

Snorkfröken är Mumintrollets lekkamrat och flickvän. De tycker mycket om varandra och gör ofta saker tillsammans.

Vem äger rättigheterna till Mumin?

Oy Moomin Characters Ltd är officiell innehavare av Mumin-upphovsrätten och utan dess tillstånd får karaktärerna i Mumindalen inte användas i kommersiella sammanhang.

Vilken karaktär var gift med Filifjonk?

Emma var gift med den bortgångne Scenmästare Filifjonk, vars systerdotter är Filifjonkan. Se alla våra muminprodukter med Teaterråttan Emma!

När Muminpappan var liten?

Muminpappan berättar för alla om sin barndom och sin stormiga ungdom. Han berättar om när han lämnades utanför ett barnhem och blev upphittad av Filifjonkan. Han berättar också om sina första äventyr när han ger sig av från barnhemmet för att ta sitt öde i egna tassar.

Vad bakade Muminmamman?

Nästan alla Muminvärldens invånare är på plats och Muminmamman har bakat en stor gräddtårta till festen. Vi tror att gästerna kanske har en överraskning för födelsedagshjälten…

Hur lång är Muminpappan?

Han är enda son till Muminmamman och Muminpappan som tillsammans bor i ett stort flervåningshus i Mumindalen....Mumintrollet.

Mumintrollet i Muminvärlden i Nådendal.
Historia
Första framträdandeSmåtrollen och den stora översvämningen (1945)
AliasMumin
Skapad avTove Jansson

Vad betyder Mumin?

Vad betyder Mumin? Det saknas betydelse för namnet Mumin, men det har tolkats som att namnet blivit tilltalsnamn för många genom Tove Janssons populära bok och filmfigur Mumintrollet och hans familj.