:

Vad är blank spik?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är blank spik?
  2. Hur lång dyckert till lister?
  3. Vad är en dyckert?
  4. Vad för spik till lister?
  5. Hur fungerar en Dyckertpistol?

Vad är blank spik?

Spik blank Används inomhus och i torra miljöer för att fästa samman virkesdelar i trä eller temporära byggnadskonstruktioner såsom formbyggen.

Hur lång dyckert till lister?

Att ha rätt längd på dyckert är avgörande för ett bra resultat. Regeln är enkel: dyckerten ska vara tre gånger så lång som tjockleken på materialet du ska fästa. Exempel: om materialet är 15 mm tjockt ska dyckerten vara 45 mm lång. Välj en dyckertpistol som tar den dyckertlängd du behöver.

Vad är en dyckert?

Dyckert är en spik utan huvud alternativt väldigt litet huvud, detta för att inte synas. Används främst vid lister och foder för dörrar och fönster. Vitlackad dyckert för att fästa färdigmålade snickerier i trä, t.

Vad för spik till lister?

Lister spikas med listspik eller dyckert – alternativt med listskruv. Spikning/skruvning ska inte spräcka listerna. Det ska därför göras minst 150 mm från kapände och gärna med spik som fått spetsen stukad eller avnypt och med förborrning och försänkning när det gäller skruv.

Hur fungerar en Dyckertpistol?

Det finns tryckluftsdrivna pistoler för klammer eller dyckertspik, mindre maskiner kan även drivas med elektromagnetism. Till grövre bult eller fästdon drivs maskinen med drivpatroner. Spik till spikpistoler kan vara bandade på en rad med cirka 40st trådspik, (rakbandad spik).