:

Vad krävs för att bli bilhandlare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att bli bilhandlare?
  2. Är det olagligt att köpa och sälja?
  3. Vad kostar det att sälja bilen på KVD?
  4. Är det olagligt att sälja Poliskläder?
  5. Är det olagligt att sälja sig själv?
  6. Vad är ett reservationspris?

Vad krävs för att bli bilhandlare?

Det finns olika vägar man kan gå för att bli bilförsäljare. Man kan utbilda sig inom gymnasieskolan på Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel och service, eller Samhällsvetenskapliga programmet, inriktning Ekonomi. Det är ofta en merit att man har kunskaper om bilar.

Är det olagligt att köpa och sälja?

Du som vill köpa och sälja vissa begagnade varor måste registrera handeln hos polisen innan du startar din verksamhet. Det gäller även för auktionsförsäljning och om du tar emot begagnade varor för omarbetning.

Vad kostar det att sälja bilen på KVD?

Vad kostar en försäljning? När bilen är såld tar vi ut en provision och denna beror på ditt försäljningspris. I provisionen, som är minimum 6 595 kronor för privatpersoner ingår tvätt, test, värdering, marknadsföring, försäljning och hantering av eventuella reklamationer.

Är det olagligt att sälja Poliskläder?

Men en polisuniform är inte personlig utan tillhör myndigheten och är därför olaglig att sälja.

Är det olagligt att sälja sig själv?

Sex mot ersättning kan med ett annat ord kallas för prostitution. Att skaffa sex mot ersättning är samma sak som att köpa sex och att ta emot ersättning för att ha sex är samma sak som att sälja sex. I Sverige är det olagligt att köpa sex, men det är inte olagligt att ha sex mot ersättning.

Vad är ett reservationspris?

Reservationspriset är det lägsta pris som säljaren begär för bilen. Vilket reservationspriset är ligger dolt för budgivarna, men det går alltid att se om reservationspriset är uppnått eller ej. Om ett bud läggs precis innan auktionen avslutas förlängs tiden för auktionen av varje nytt bud, så att nya bud kan läggas.