:

När blommar Trädgårdshibiskus?

Innehållsförteckning:

  1. När blommar Trädgårdshibiskus?
  2. När ska man klippa ner en hibiskus?
  3. När blommar Frilandshibiskus?
  4. Hur ska man beskära Hibiskusen?
  5. Kan jag börja med hibiskus stickling?
  6. Hur ska man gödsla Hibiskusen?

När blommar Trädgårdshibiskus?

Denna tropiska växt, som ändå trivs väldigt bra i vårt inomhusklimat, blommar från tidig vår till sen höst - så på många sätt är hibiskus en garanti för ett blommande hem och ett härligt intryck.

När ska man klippa ner en hibiskus?

Svar: Bästa tiden att klippa ner den är på vårvintern.

När blommar Frilandshibiskus?

Blå frilandshibiskus eller syriansk ros som den också kallas är en mycket uppskattad buske för sin vackra sensommar blomning då andra buskar blommat över. Den blommar rikligt med stora klarblå blommor augusti-oktober.

Hur ska man beskära Hibiskusen?

  • Hibiskus beskärs för att få en finare form, om den blir för stor och för att gynna knoppsättning. Hibiskusen blommar på årsskotten, de grenar som växer fram under året. Därför kan det vara klokt att beskära den på hösten i slutet av tillväxtperioden eller tidigt på våren innan den satt igång att växa igen.

Kan jag börja med hibiskus stickling?

  • Börja med en stickling. Hibiskus är en ganska tålig och lättodlad växt. Allra enklast att lyckas med hibiskus är att börja med en mindre planta eller rotad stickling. Det är något jag verkligen rekommenderar.

Hur ska man gödsla Hibiskusen?

  • Gödsling av hibiskus. Under tillväxtperioden, ungefär mellan mars till oktober, vill hibiskusen ha regelbunden näring. Vattna med näring en gång i veckan eller med halv näringsdos två gånger i veckan. Välj en kvalitetsnäring avsedd för krukväxter.