:

Varför mixat grepp?

Innehållsförteckning:

  1. Varför mixat grepp?
  2. Vilket grepp marklyft?
  3. Varför Dragremmar?
  4. Varför är jag så svag i marklyft?
  5. Hur ska man hålla i marklyft?

Varför mixat grepp?

Mixat grepp kan hjälpa dig att minska rotationen av stången i händerna, vilket gör så att du kan bibehålla greppet en längre stund och därför orka göra fler reps. Eller kanske bara mer viktbelastning. Du skulle kunna lösa rotationen av stången på ett annat sätt. Nämligen med dragremmar (så kallade straps).

Vilket grepp marklyft?

Ett starkt grepp är en förutsättning för tunga marklyft. Det spelar ingen roll hur stark resten av din kropp är om du inte har ett gjutjärnsgrepp som förankrar skivstången i dina nävar. Eftersom greppet är statiskt vid ett marklyft tjänar vi mest på att utföra den typen av greppträning.

Varför Dragremmar?

Dragremmar används främst för att du inte ska tappa greppet oavsett och det är för marklyft, latsdrag eller pull ups. Det gemensamma med dragremmar är att de används i just dragövningar för att du ska kunna göra några repetitioner till utan att greppförmågan ska vara en bristande faktor.

Varför är jag så svag i marklyft?

Marklyft är nämligen inte en ryggövning och ska därför inte kännas mestadels i ryggen, till exempel ländryggen; det är en höftdominant underkroppsövning. Som även involverar ryggen, fast som stabilisator. Det betyder att ryggens uppgift är att assistera agonister, primära muskler, att stabilisera utförandet.

Hur ska man hålla i marklyft?

En kedja är inte starkare än dess svagaste länk, och en viktig länk vid marklyft är utan tvekan greppet. Du kan ha socknens starkaste rygg, höft och baksida lår, men om du inte lyckas hålla tag i skivstången så kommer den att glida dig ur greppet.