:

Vad gör kungen om dagarna?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör kungen om dagarna?
  2. Hur träffades kungen och drottningen?
  3. Hur firas kungen idag?
  4. Hur gammal var Silvia när hon träffade kungen?
  5. Vem vigde kungen och Silvia?

Vad gör kungen om dagarna?

Familjens dagliga uppdrag ingår interna möten, förberedelser och företräden för både enskilda och organisationer. Utöver det har Kungl. Familjen även många officiella programpunkter och resor runt om i Sverige och utlandet.

Hur träffades kungen och drottningen?

Silvia Sommerlath och Kungen träffade varandra under de Olympiska Spelen i München 1972. De förlovade sig på Kungliga slottet i Stockholm den . Vigseln ägde rum den 19 juni samma år i Storkyrkan. På Drottning Silvias initiativ har Silviahemmet byggts upp på Drottningholm.

Hur firas kungen idag?

Kungen och barnen som besökte Yttre borggården för att gratulera kungen. Med undantag för pandemin, blir kungen uppvaktad med blommor under firandet i borggårdet. Kungen och barnen som besökte borggården. Firades med salut om 21 skott.

Hur gammal var Silvia när hon träffade kungen?

Det var den 26 augusti 1972. Silvia var 27 och mannen med kikaren, Sveriges kronprins Carl Gustaf, var 26 år. På kvällen vid en cocktailmottagning skickade kronprinsen fram sin adjutant och bjöd in Silvia till en privat familjemiddag.

Vem vigde kungen och Silvia?

Bröllopet mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath ägde rum den , efter att förlovningen eklaterades på Kungliga slottet den 12 mars samma år. Vigseln skedde i Storkyrkan och vigselförrättare var Svenska kyrkans dåvarande ärkebiskop Olof Sundby.