:

Vem designade tangentbordet?

Innehållsförteckning:

  1. Vem designade tangentbordet?
  2. Hur kan man infoga symboler och specialtecken via tangentbordet?
  3. Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?
  4. Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?
  5. Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?

Vem designade tangentbordet?

Uppfinnaren av skrivmaskinen, C L Sholes, skaffade därför en lista över de vanligast förekommande bokstäverna på engelska, och utifrån den gjorde han ett nytt tangentbord. Han övergav den alfabetiska ordningen och införde den som än i dag är dominerande.

Hur kan man infoga symboler och specialtecken via tangentbordet?

  • Via tangentbordet. För att infoga symboler och specialtecken via tangentbordet behöver men trycka på och håller ned ALT -tangenten samtidigt som man skriver teckenkoden på den numeriska delen av tangentbordet. Om du till exempel vill infoga symbolen för grader (°) trycker du på och håller ned ALT – tangenten samtidigt som du skriver 0176 på det ...

Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?

  • Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?

  • Skriv ut ett mellanslag på tangentbordet: Du kan tvinga datorn att skriva ut ett mellanslag, exempelvis om du vill att flera mellanslag ska följa varandra. På tangentbordet skriver du detta ”tecken” genom att hålla ner Alt -tangenten och slå koden 0160. ¡ Alt + 0161

Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?

  • Så gör du för att skriva ovanliga tecken på tangentbordet (PC): Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.