:

Hur gör man en tärning i Microbit?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man en tärning i Microbit?
 2. Hur programmerar man Microbit?
 3. Vilka är de vanligaste programspråken till Microbiten?
 4. Hur mycket kostar en micro:bit?
 5. Hur gör man en stegräknare på Microbit?
 6. Hur programmerar man en tärning?
 7. Hur gör man Sten Sax Påse i Microbit?
 8. Varför är det bra att kunna programmera?
 9. Hur långt är 32000 steg?
 10. Hur stor chans är det att man får Yatzy?
 11. Hur påverkar programmering oss?

Hur gör man en tärning i Microbit?

Det som nu händer är att variabeln tärning slumpar fram en siffra mellan 1-6 och genom att sedan visa variabeln får vi fram siffran på micro:bits display. Så här ser den färdiga koden ut för en tärning med en variabel med siffrorna 1 till 6.

Hur programmerar man Microbit?

Gå in på www.microbit.org och tryck på “Let's code” knappen. På denna sidan hittar du olika editorer. Välj mellan “Javascript Blocks editor” eller “Python editor” och tryck på “Let's code” knappen bredvid ditt val. Här hittar du också knappar som leder till instruktioner och hjälp.

Vilka är de vanligaste programspråken till Microbiten?

Programmera din micro:bit Det finns ett flertal att välja på och det vanligaste är att koden skrivs i något av programspråken JavaScript eller Python. Via sidan http://microbit.org/code hittar du kodeditorer för dessa båda alternativ.

Hur mycket kostar en micro:bit?

En micro:bit kostar cirka 200 kronor. Den har 25 LED-dioder, inbyggd accelerometer vilket gör att den kan känna av rörelse, kompass, termometer med mera. Du kan arbeta med micro:bit-programmering även om du inte har en fysisk micro:bit och ditt program simuleras i webbläsaren.

Hur gör man en stegräknare på Microbit?

Öppna makecode.microbit.org. Skapa en variabel som heter steg. Välj ett grundläggande block som gör att vid start så sätter vi variabeln steg till 0, så att stegräknaren är nollställd varje gång vi sätter på den. Välj ett input block där vi när skaka, alltså när vi skakar på Micro:bit, ändrar variabeln steg med 1.

Hur programmerar man en tärning?

Du hittar blocket “Show number” i menyn Basic. Därefter byter du ut 0:an mot variabeln tärning. Vad som händer nu är att variabeln tärning slumpar fram en siffra mellan 1-6 och genom att sedan visa variabeln får vi fram siffran på micro:bitens display.

Hur gör man Sten Sax Påse i Microbit?

Till första nollan sätter du variabeln “tecken” från Variabel-fliken, och den andra nollan ändrar du till 1. Från fliken Grundläggande, dra ut ett “visa ikon”-block och lägg det innuti om-blocket. Välj en ikon som ser ut som en sten, sax eller påse.

Varför är det bra att kunna programmera?

Datorer och digitala tjänster styrs genom kod. Koden är en instruktion eller en algoritm på ett språk som datorn kan förstå. Att programmera är alltså bland annat att ge instruktioner för hur program eller tjänster ska fungera och se ut.

Hur långt är 32000 steg?

Antal steg vi går per kilometer Men man brukar säga att vi tar generellt mellan 12 steg på en kilometer. Många säger 1300 steg. Det varierar alltså så pass mycket beroende på hur långa kliv man tar.

Hur stor chans är det att man får Yatzy?

Yatzy: Vi har 6 sätt att välja ut vad vi skall få yatzy i. Sannolikheten att få yatzy i första kastet är 6/77. Liten stege, stor stege: För sannolikheten spelar det ingen roll vilken av stegarna vi skall få.

Hur påverkar programmering oss?

Genom att programmera själv kan vi förstå förutsättningen för att maskinen ska fungera. Nämligen att människan skapar kod. När det gäller frågan om hur skolan ska lära ut tycker både Karin Nygårds och Björn Regnell att det fungerar bra att använda dagens läroplan och integrera programmering i andra ämnen.