:

Är Simkod och pinkod samma sak?

Innehållsförteckning:

  1. Är Simkod och pinkod samma sak?
  2. Vad är min Lösenkod?
  3. Kan man ändra pinkod på simkort?
  4. Kan man ta bort PIN-koden?
  5. Hur man byter kod?

Är Simkod och pinkod samma sak?

Tar du ut kortet ur telefonen försvinner SIM-pinkoden från telefonen då koden är kopplad endast till SIM-kortet. En lösenkod eller PIN-kod (utan SIM) är istället en kod kopplad till själva telefonen. Denna kod går inte att komma förbi genom att ta ut SIM-kortet.

Vad är min Lösenkod?

Lösenkoder är valfria, fyrsiffriga nummer som du anger för att låsa appen när du inte använder den. Om du lämnar enheten obevakad och inte är tillbaka inom en angiven tid måste du ange lösenkoden.

Kan man ändra pinkod på simkort?

För att göra detta måste du gå till telefoninställningarna. Du bör leta efter avsnittet "säkerhet", som du förmodligen hittar på fliken avancerade inställningar på telefonen. Nästa steg blir att lokalisera och trycka på fliken "SIM-kortlås", där du hittar fliken för att ändra koden i "ändra SIM-korts PIN-kod".

Kan man ta bort PIN-koden?

Det är ju bara att sätta in det i en telefon och gå till rätt meny för att stänga av. I t ex en iPhone gör man det i Inställningar-Telefon och scrollar ner till Sim-Pin och avmarkerar simpin. Man uppmanas ange pinkoden en sista gång. Klart!

Hur man byter kod?

Byt lösenord

  1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android Google. Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp.
  3. Tryck på Lösenord under Logga in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Ange ditt nya lösenord och tryck på Byt lösenord. Tips!