:

När ska man börja med Cerazette?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man börja med Cerazette?
  2. Kan man bli gravid när man äter Cerazette?
  3. Vad orsakar viktökning av minipiller?
  4. Vilka preventivmedel går man upp i vikt av?
  5. Kan han komma i mig om jag äter minipiller?
  6. Är Velavel minipiller?

När ska man börja med Cerazette?

Vänta tills mensen börjar. Ta den första Cerazette-tabletten på den första blödningsdagen (dag 1 av menstruationscykeln). Då behöver du inte använda något kompletterande skydd. Du kan även börja ta tabletterna på menstruationscykelns 2.

Kan man bli gravid när man äter Cerazette?

Cerazette skiljer sig från de flesta gestagena p-piller genom att ha en tillräckligt hög dos för att i de allra flesta fall förhindra äggceller från att mogna. Därför ger Cerazette ett gott skydd mot graviditet.

Vad orsakar viktökning av minipiller?

Många unga kvinnor vill inte börja äta p-piller av rädsla för viktuppgång eller slutar i tron att viktökningen beror på deras p-piller. Men en avhandling från Sahlgrenska akademin visar att kombinerade p-piller inte leder till viktökning.

Vilka preventivmedel går man upp i vikt av?

Det var frågor om preventivmedel, graviditeter, rökvanor samt längd och vikt. Svaren visade att 20 procent hade slutat med p-piller för att de var rädda för att gå upp i vikt. – Därför är det viktigt att informera om att p-piller inte påverkar kroppsvikten.

Kan han komma i mig om jag äter minipiller?

Ja, det är okej ur graviditetssynpunkt att killen får utlösning i dig. Om du tar dina p-piller enligt bruksanvisningen så finns det ingen risk att du blir gravid. P-piller är ett mycket säkert preventivmedel.

Är Velavel minipiller?

Velavel används för att förhindra graviditet. Velavel innehåller små mängder av en sorts kvinnligt könshormon, gestagenet desogestrel. Därför kallas Velavel för ett gestagent p-piller. I motsats till kombinerade p-piller innehåller gestagena p-piller inte hormonet östrogen som komplement till gestagenet.