:

Vad kan man göra med en Smartboard?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med en Smartboard?
  2. Hur mycket kostar en Smartboard?
  3. När kom Smartboard?
  4. Hur fungerar interaktiv whiteboard?
  5. Vad är en interaktiv tavla?

Vad kan man göra med en Smartboard?

Eleverna kan spela direkt på smartboarden men det går även att dom spelar direkt från sina egna enheter som datorer, lärplattor och datorer. Du kan göra brainstormingaktiviteter, flipkort, exit tickets, fyll i luckorna, ”match 'em up” och andra roliga interaktiva aktiviteter.

Hur mycket kostar en Smartboard?

SMART Board iQ MX 75″ Kampanj 37 9 kr exkl moms Rea!

När kom Smartboard?

Storbritannien var ett av de första länderna i världen som började använda smartboards (interaktiva skrivtavlor) i större skala. År 2003 gjorde staten i Storbritannien en stor satsning att köpa in interaktiva skrivtavlor till alla klassrum från förskoleklass till årskurs fem.

Hur fungerar interaktiv whiteboard?

Tavlan har två funktioner för att registrera beröring. Det ena är med specialpenna där tekniken är beroende av pennan, eller via touch-funktion, där tekniken inte är beroende av något särskilt pekdon utan programvaran skapar en illusion att man ritar på skärmen.

Vad är en interaktiv tavla?

En interaktiv tavla är en teknisk utrustning med en rörelsekänslig skärm kopplad till en dator, pro- jektor och ett nätverk. Med hjälp av den interaktiva tavlan får läraren lätt tillgång till internet, inter- aktiva program och kan göra undervisningen mer tydlig och strukturerad.