:

Hur rengör man instrumentpanel?

Innehållsförteckning:

 1. Hur rengör man instrumentpanel?
 2. Vad kan man använda för att tvätta bilen?
 3. Hur rengör man hårdplast?
 4. Hur tvättar man bilklädsel?
 5. Kan man tvätta bilen med Grönsåpa?
 6. Hur putsar man plast?
 7. Hur tvättar man ett bilsäte?
 8. Får man tvätta bilen hemma på uppfarten?
 9. Vilka bilvårdsprodukter behöver man?
 10. Är det bra att tvätta bilen med såpa?
 11. Vad kan man tvätta bilen med hemma?

Hur rengör man instrumentpanel?

Instrumentpanelen rengör du enklast med en fuktig, men inte genomvåt, duk av mikrofiber. Undvik kemikalier eftersom de kan skada ytor av plast; varmt vatten fungerar vanligtvis utmärkt. Om det finns fläckar som inte vill gå bort, prova med lite vanligt diskmedel!

Vad kan man använda för att tvätta bilen?

Det här behöver du för att tvätta bilen själv:

 • avfettningsmedel.
 • bilschampo.
 • hink.
 • tvättsvamp (minst 2)
 • sämskskinn, syntetskinn eller microfiberduk.
 • fälgborste (diskborste går också bra).

Hur rengör man hårdplast?

Såpa löser upp fett och smuts på ett utmärkt sätt. Ett bra sätt att göra rent plast med såpa är att blanda några droppar såpa med ljummet vatten i en sprayflaska och sedan spruta det där du vill göra rent. Låt verka en stund och torka sedan av.

Hur tvättar man bilklädsel?

Det finns många medel man kan använda när man ska ge sig på smuts och fläckar på sin bilklädsel. De vanligaste och viktigaste är hett vatten och en bra borste. I vissa fall kan utspätt diskmedel och flytande tvättmedel vara bra att ha till hands. – Man ska inte använda koncentrerade rengöringsmedel.

Kan man tvätta bilen med Grönsåpa?

– Skölj av bilen och låt den torka. Utvändiga plastdetaljer kommer att bli mycket fina av såpan, fettet i såpan gör dem både rena, blanka och snygga. Husmorstips för bilen – Vindrutetorkarna ska bytas så fort de blir dåliga, dåliga torkarblad är en trafikfara.

Hur putsar man plast?

Du börjar med att rengöra ytan du vill polera så att den är helt fri från smuts. Använd ungefär en tesked av medlet och gnugga in ytan du vill polera med en mjuk mikrofibertrasa. Är reporna i plasten extra djupa kan du ta hjälp av sandpapper med kornstorlek 2000.

Hur tvättar man ett bilsäte?

Rengöring av bilsäten, så här gör du: I hinken med varmvatten häller du en skopa bra tvättmedel, till exempel Via koncentrat Color. Tvättmedel är en bra hjälp vid rengöring av bilsäten. Fukta en svamp i det varma vattnet och skrubba sedan varje enskilt säte grundligt. Kom ihåg att inte dränka sätena i vatten.

Får man tvätta bilen hemma på uppfarten?

Du kanske funderar på att tvätta bilenuppfarten eller på gatan utanför ditt hus. Men gör inte det. Olja, kemikalier och tungmetaller rinner rakt ut i sjöar och vattendrag via dagvattenledningarna. Varje år äger cirka 15 miljoner biltvättar rum på gatan.

Vilka bilvårdsprodukter behöver man?

Det finns vissa bilvårdsprodukter som är oslagbara när det kommer till att få bilen att glänsa, och till exempel såpa och olika medel för alkalisk avfettning (om du till exempel fått fläckar på bilen), vanlig grönsåpa och vatten om den är lerig och behöver ett vårigt bad, vaxer, eller schampon som de också kallas, för ...

Är det bra att tvätta bilen med såpa?

Västerbottenssåpa är överfettad och fungerar därför även som avfettningsmedel och gör alla starka kemikalier överflödiga. Regeln är att tvätta bilen – inte gnugga! Lack repas lättare än vad man tror så iaktag försiktighet.

Vad kan man tvätta bilen med hemma?

Om du måste tvätta bilen hemma Marken kan till viss del fånga upp föroreningar och bryta ner dem innan de når grund- och ytvatten. Använd helst bilvårdsprodukter som är miljömärkta med exempelvis ”Svanen” eller ”Bra Miljöval”, säger Fredrik Erlandsson.