:

Hur använder man obsidian?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använder man obsidian?
 2. Vad hjälper obsidian mot?
 3. Hur laddar man obsidian?
 4. Hur renar man obsidian?
 5. Kan man hitta obsidian i Sverige?
 6. Vad står Aventurin för?
 7. Vilka kristaller tål inte vatten?
 8. Hur hårt är obsidian?
 9. Vad är en lavasten?
 10. Vilka kristaller kan man tvätta?
 11. Vilka kristaller tål inte salt?
 12. Vart kan man hitta obsidian?
 13. Hur bildas en metamorf bergart?
 14. Vad hjälper grön Aventurin med?
 15. Hur rengör man grön aventurin?

Hur använder man obsidian?

Den svarta obsidianen utan speciella mönster är en sten för beskydd och att rena auran. Efter en stressig dag kan du ”kamma” din aura med en bit obsidian. Den hjälper dig att släppa taget om negativa relationer och stå stadigare i din egen kraft.

Vad hjälper obsidian mot?

Obsidian avger en behaglig energi som gör att den hjälper till att släppa uppdämd stress och spänningar. Den kan användas för att återställa tillväxt på alla nivåer och i princip öppna nya horisonter.

Hur laddar man obsidian?

Du kan ladda din magiska obsidian i fullmånens ljus, på ett ametistkluster och en selenitplatta. Du kan rena din obsidian med hjälp av rökelse, ljud och under rinnande vatten.

Hur renar man obsidian?

HUR DU RENAR STENEN Obsidian kan du rena ofta, gärna efter varje användning. Den kan renas i rinnande vatten, saltvatten eller genom att placeras i solen. Om du renar obsidian i vatten ska det vara ljummet då den riskerar att gå sönder om vattnet är för kallt eller för varmt.

Kan man hitta obsidian i Sverige?

Obsidian är en bergart som bildas av lava som stelnat så hastigt att någon kristallin struktur inte hunnit bildas. Ämnet har därför amorf struktur och är inget mineral....

Obsidian
Obsidian från Lake County, Oregon.
KategoriVulkaniskt glas
FärgSvart
SpaltningIngen

Vad står Aventurin för?

Mer om Aventurin Namnet Aventurin kommer från det italienska "en Ventura" som betyder "av en slump". Detta är en anspelning på den lyckliga upptäckten av Aventurin glas eller Goldstone någon gång i 18th century.

Vilka kristaller tål inte vatten?

De kristaller du ej kan rengöra med vatten är bland annat Selenit, Lapis Lazuli, Malakit, Labradorit, Magnesit, Moldavit, Opal, Pyrit, Sodalit, Sugilit, Aragonit, Celestit, Kalcit, Fluorit och Hematit. De blir då fläckiga, kan lösas upp och förstöras.

Hur hårt är obsidian?

Obsidian är en bergart som bildas av lava som stelnat så hastigt att någon kristallin struktur inte hunnit bildas....

Obsidian
Obsidian från Lake County, Oregon.
SpaltningIngen
BrottMussligt
Hårdhet (Mohs)5–6

Vad är en lavasten?

Lavasten är den svarta och porösa sten som lava stelnar till under vissa omständigheter. Den kan även kallas basalt. Lavasten kan ofta ha gropar och håligheter i sig och vara kompakt svart till skiftande i grått. Jordens olika vulkaner ger olika typer av lavasten.

Vilka kristaller kan man tvätta?

Vattentåliga kristaller

 • Klar kvarts (bergkristall)
 • Karneol.
 • Rutilkvarts.
 • Svart Obsidian.

Vilka kristaller tål inte salt?

Stenar som man skall vara försiktig med är bl. a.: azurit, bärnsten, fluorit, jet, krysokolla, turkos, malakit och selenit. Selenit bör inte ligga i vatten alls, då den suger åt sig vätska och förlorar sin lyster.

Vart kan man hitta obsidian?

Förekomst och utvinning. Obsidian förekommer i de flesta bergarter och går att hitta världen över. De vanligaste fyndplatserna och producenterna av det obsidian som säljs kommersiellt är länder som Indien, Mexico och i USA.

Hur bildas en metamorf bergart?

Metamorfa bergarter bildas genom omvandling av sedimentära eller magmatiska bergarter, ofta vid höga temperaturer och tryck nere i jordskorpan. Vid metamorfosen kristalliserar mineralen om, och nya mineral kan bildas.

Vad hjälper grön Aventurin med?

Grön aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen och gammal smärta.

Hur rengör man grön aventurin?

Efter varje användning bör du rengöra ditt verktyg med vatten och mild ekologisk tvål. Verktyg som tål vatten (se nedan) kan du med fördel skölja under vatten i minst 1 minut för att rena stenen från energier. Det är viktigt att du inte rengör med något som kan repa stenen, jag föredrar att använda en mjuk svamp.