:

Måste man ha med sig sitt gamla pass?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha med sig sitt gamla pass?
  2. Vad gör man om ens pass har gått ut?
  3. Har jag ett giltigt pass?
  4. Kan man åka till Tyskland med bara körkort?
  5. Kan man resa med pass som går ut om 3 månader?
  6. Hur visar man legitimation utan legitimation?

Måste man ha med sig sitt gamla pass?

Hur går det till på passexpeditionen? Du behöver ha med dig giltig svensk id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.

Vad gör man om ens pass har gått ut?

Bokningsbara tider på polisen.se Om ditt pass eller nationella id-kort har gått ut eller går ut inom en nära tid bör du i god tid boka tid för ansökan. Bokningsbara tider finns endast på polisen.se/pass. Polisen har inga andra tider än de som finns på polisen.se.

Har jag ett giltigt pass?

Så kontrollerar du giltigheten Gå till sidan Giltighetskontroll id-handling. Fyll i handlingens nummer, personnummer och giltighetstid och klicka på Kontrollera uppgifter. Du kan få tre olika svar: Giltig, Spärrat eller Inget resultat.

Kan man åka till Tyskland med bara körkort?

Därför är det viktigt att resenärer medför giltiga resehandlingar (pass eller nationellt ID-kort) vid resa till Tyskland. Provisoriskt pass, även i A4-format, godtas för resa till Tyskland. Observera att körkort eller annat ID-kort (från bank eller Skatteverket) inte gäller som resehandling.

Kan man resa med pass som går ut om 3 månader?

För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Beställ nytt pass i god tid. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador.

Hur visar man legitimation utan legitimation?

Om du saknar giltig id-handling när du ansöker om pass eller nationellt id-kort kan du ta med dig en person som intygar din identitet. Den som följer med dig måste vara godkänd intygsgivare och kunna visa upp giltig id-handling.