:

Hur tar man mascara på bästa sätt?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tar man mascara på bästa sätt?
 2. Vilken typ av mascara ska man ha?
 3. Varför fastnar inte mascaran?
 4. Varför blir mascaran klumpig?
 5. Hur får man volym på fransarna?
 6. Får alltid mascara på ögonlocken?
 7. Vad är vattenresistent mascara?
 8. Vilken av Caias mascaror är bäst?
 9. Varför ramlar mascaran ner?
 10. Hur gör man så att fransarna håller sig böjda?
 11. Hur vet man om mascara är vattenfast?

Hur tar man mascara på bästa sätt?

Applicera mascaran i tre steg – börja med att applicera mascaran i mitten med tippen av borsten mitten och fortsätt sedan till kanterna. Vicka borsten fram och tillbaka. Ett annat sätt att få dina ögon att se större ut är att applicera mascaran diagonalt. Nyckeln med denna teknik är att jobba från roten och uppåt.

Vilken typ av mascara ska man ha?

Har du korta fransar ska du välja en mascara som har en torrare formula och helst en som är vattenfast. Detta för att få upp en böj och volym med ett kvarstående resultat. Är formulan för blöt, eller mjuk, så håller inte resultatet på korta fransar. Då kan fransarna sjunka ihop, lägga sig rakt fram och se pyttiga ut.

Varför fastnar inte mascaran?

Oavsett vilken produkt som spökar kan du också grunda med en primer på fransarna. Det ger inte bara extra volym utan får även mascaran att greppa tag i fransarna ännu lite bättre. 4. Du har en fet hy vilket gör att även dina ögonlock lätt blir oljiga.

Varför blir mascaran klumpig?

En mascara som är för gammal kan börja bete sig på en mängd ovälkomna sätt, allt från att klumpa sig till att smula eller fästa dåligt på fransarna. Ett annat tips är att använda vattenfast mascara, eftersom de ofta har en lite "torrare" konsistens som är mindre benägen att klumpa sig.

Hur får man volym på fransarna?

9. Ett tips om du vill addera volym är att måla ett tunt lager mascara på fransarna. Ta sedan en ren mascaraborste och doppa den i löspuder, torrschampo eller liknande. Dutta av överflödigt puder så du inte får för mycket (då kan det hamna i ögat), måla sedan försiktigt med den pudrade borsten på fransarna.

Får alltid mascara på ögonlocken?

Tricket är att använda en liten hopfällbar spegel som ett skydd mellan modellens ögonfransar och ögonlock. Men du kan såklart plocka upp något annat som ligger nära till hands, som ett kreditkort eller en bit kartong, så länge det är relativt kraftigt men tunt. Ta-daa!

Vad är vattenresistent mascara?

En vattenresistent mascara kan bara delvis hålla för fukt och väta och går lättare att tvätta bort med din ansiktsrengöring. Man kan inte simma med en sort som är vattenresistent men det kan man göra med en vattenfast mascara.

Vilken av Caias mascaror är bäst?

Båda mascarorna kostar 225 kr men ”Next Level” innehåller 8 ml produkt mot ”Vanz Va Va Volume” 7 ml. ”Vanz Va Va Volume” är inte vattenfast enligt beskrivningen men jag upplever att den håller en hel dag, precis som”Next Level” som enligt CAIA en ”long lasting formula” och är extra bra om man har oljiga ögonlock.

Varför ramlar mascaran ner?

1. Fransarna är inte helt rena. Även om du tvättat ansiktet ordentligt på kvällen så dyker det upp lite smuts och sebum på huden under natten och det kan lätt hamna på fransarna. Lösning: Ta bort alla rester med ett micellärvatten innan du börjar borsta på din mascara.

Hur gör man så att fransarna håller sig böjda?

Prova att föna några sekunder på ögonfransböjaren så att den blir lite ljummen, värmen kan hjälpa till att få varaktigt böjda fransar! 2. Köp gärna en extraborste till din mascara. Att använda en liten borste kan hjälpa dig om ditt problem är att nå de små fransarna i ögonvrån!

Hur vet man om mascara är vattenfast?

En vattenfast mascara kommer, tvärt emot en vattenresistent variant, inte vika en millimeter för vatten, oavsett vilken temperatur det är på det. När det kommer till vattenfasta mascaror är det bara en bra remover som kommer göra jobbet.