:

Vad är MHL HDMI?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är MHL HDMI?
 2. Hur fungerar en HDMI adapter?
 3. Hur långa HDMI-kablar kan man ha?
 4. Vilka HDMI-kablar kan du använda?
 5. Vad är HDMI Standard med nätverk?
 6. Hur mycket är en HDMI Standard-kabel?
 7. Vad krävs för att överföra en HDMI 1.4-källa i 120 Hz?

Vad är MHL HDMI?

MHL. MHL (Mobile High-Definition Link) är en teknik för att överföra digital bild- och ljudsignal. MHL-signalen kan omvandlas till en vanlig HDMI-signal med hjälp av en MHL-adapter, och skickas vidare med en HDMI-kabel till vilken HDMI-kompatibel TV, receiver eller projektor som helst.

Hur fungerar en HDMI adapter?

Även om din enhet inte skulle ha en HDMI-ingång kan du ofta använda en kallad HDMI-adapter som kan gör det möjligt att använda HDMI till en annan ingång. På sätt kan du exempelvis konvertera HDMI till VGA, DVI eller Komposit som alla har olika ingångar, till HDMI.

Hur långa HDMI-kablar kan man ha?

Hur lång kan en hdmi-sladd vara? Hdmi-standarden i sig sätter inte någon maxlängd på kablarna men i praktiken ligger gränsen omkring 15 meter idag. För att kunna föra över 1080p-bild (full hd) utan problem med synk av signalen krävs dock riktigt bra kabelkvalitet i dessa längder.

Vilka HDMI-kablar kan du använda?

 • Kontakter. Det finns tre olika kontakter som HDMI-kablar kan använda. De kallas vanligtvis HDMI, Mini-HDMI och Micro-HDMI. De tekniska namnen för samma kontakter är HDMI typ A, HDMI typ C respektive HDMI typ D. HDMI typ A, typ C och typ D (sett från vänster).

Vad är HDMI Standard med nätverk?

 • Kablar 1 HDMI Standard 2 HDMI Standard med nätverk (with Ethernet) 3 HDMI High Speed 4 HDMI High Speed med nätverk (with Ethernet) 5 HDMI Ultra High speed

Hur mycket är en HDMI Standard-kabel?

 • En HDMI Standard-kabel kan visserligen klara mer än 2,25 Gb/s, men det finns inget krav som säger att den måste kunna det. Det innebär att vissa HDMI Standard-kablar klarar att överföra Full HD-upplöst video felfritt medan andra inte gör det. Det beror både på hur ”överdimensionerad” HDMI Standard-kabeln är och hur lång den är.

Vad krävs för att överföra en HDMI 1.4-källa i 120 Hz?

 • Den första generationens HDMI High Speed-kablar måste enligt standarden kunna överföra 10,2 Gb/s. Det räcker för att överföra den mest svåröverförda signalen som en HDMI 1.4-källa kan skicka. Det är alltså tillräckligt för både Full HD-upplöst video i 120 Hz och Ultra HD 4K-upplöst video i 30 Hz.