:

Hur få bort lukt från möbler?

Innehållsförteckning:

  1. Hur få bort lukt från möbler?
  2. Hur får man bort mögel?
  3. Hur får man bort mögellukt från möbler?
  4. Hur får man bort lukt från soffan?
  5. Hur får man bort mögellukt från trä?

Hur få bort lukt från möbler?

Unken lukt i äldre möbler, som till exempel byrålådor och garderober, fås enkelt bort genom att man ställer ut små skålar med 24 procentig ättika i lådorna. Låt stå minst en natt.

Hur får man bort mögel?

Få bort mögellukt Sitter lukten i kläder eller textilier är det lätt åtgärdat genom att först lägga dem i en blandning av ättiksprit och vatten i några timmar. Sedan tvätta som vanligt. Om du känner av mögellukt i kylskåpet, så kan du göra rent det på flera sätt. Ta ut allt, skrubba med vatten och såpa.

Hur får man bort mögellukt från möbler?

Låt bakpulverblandningen torka in några timmar innan du sköljer av med vanligt vatten. Om lukten inte försvinner efter en första skrubbning kan det vara värt att göra en andra bakpulverskrubbning. Om det är ett kylskåp med mögellukt kan du också prova att ställa in en öppen skål med bakpulver.

Hur får man bort lukt från soffan?

För att ta bort dålig lukt: Strö bikarbonat över hela området som ska deodoriseras och låt verka i en halvtimme eller så. Efter den tiden, gå över med en borste med mjuka borst (även de för polering av skor är bra) och skrubba hela soffan. Vänta några minuter till och dammsug sedan upp allt med dammsugaren.

Hur får man bort mögellukt från trä?

Ättika mot mögel fungerar bra eftersom det tar död på sporerna som mögel sprids med, därför använder vissa husmorsknepet att ta bort mögel med ättika. Du kan även använda ättika för att ta bort mögel på trä.